Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερ. Εμπ. Επιμελητήριο: Η ΕΕ να λάβει μέτρα προστασίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από την πολιτική Trump

tags :
Γερ. Εμπ. Επιμελητήριο: Η ΕΕ να λάβει μέτρα προστασίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από την πολιτική Trump
«Το Πρώτα η Αμερική» σημαίνει όλο και περισσότερο «Μόνη Αμερική» δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Eric Schweitzer
Έκδηλη είναι η ανησυχία των γερμανικών εταιρειών απέναντι στις αποφάσεις του αμερικανού προέδρου καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητήριου (DIHK) ο «Trump σκέφτεται την Αμερική αλά όχι και τα συμφέροντά της».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από την πυρηνική συμφωνία του 2015 και η Γερμανία ανησυχεί θα κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να προστατευθούν οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Ιράν την ώρα μάλιστα που η Ουάσιγκτον τις απειλεί με κυρώσεις.
Οι γερμανικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική πιθανών πρόσθετων εισφορών μετά την απόφαση Trump να επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει έως την 1/6 εξαίρεση.
«Το Πρώτα η Αμερική» σημαίνει όλο και περισσότερο «Μόνη Αμερική» δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Eric Schweitzer . «Αυτό κάνει τις γερμανικές επιχειρήσεις να ανησυχούν πραγματικά.» τόνισε.
Ωστόσο, έρευνα του DIHK που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των γερμανικών εταιρειών πιστεύει ότι οι οικονομίες των ξένων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται θα βελτιωθούν, παρά την αύξηση των πολιτικών και εμπορικών κινδύνων.
Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος Trump επανέλαβε ότι θα προωθήσει το δόγμα «Πρώτα η Αμερική» λέγοντας ότι «περιμένει και από άλλους ηγέτες του κόσμου να κάνουν το ίσιο για λογαριασμό των χωρών τους» ωστόσο αυτό έχει οδηγησει τις ΗΠΑ σε μια απομόνωση εμπορική, οικονομική και πολιτική.
Ο κ. Schweitzer ζήτησε από την ΕΕ να λάβει μια σκληρή γραμμή στην εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι ενώ ήταν σημαντικό να παραμείνουμε στο διάλογο και να αποφύγουμε τις συγκρούσεις, «κινούμαστε προς λάθος κατεύθυνση εάν αντιδράσουμε αυτόματα σε νέες παράλογες απαιτήσεις»
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Ευρώπης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης