''Απασφάλισε'' ο Βενιζέλος... και βάζει φωτιά στη διαπραγμάτευση

''Απασφάλισε'' ο Βενιζέλος... και βάζει φωτιά στη διαπραγμάτευση

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

H Realnews αυτής της Κυριακής - "Απασφάλισε" ο Βενιζέλος!"

Με τίτλο: "Απασφάλισε" ο Βενιζέλος!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "βάζει "φωτιά" στη διαπραγμάτευση".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει: "Αν είναι να πέσουμε, καλύτερα να συμβεί γιατί πήγαμε κόντρα στην τρόικα, παρά να μας ρίξουν οι βουλευτές".


H Realnews επισημαίνει ότι "υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης οδηγείται σε σκλήρυνση στάσης στα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων". Επίσης στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρεται στο "πώς αντιδρά το Μέγαρο Μαξίμου και ποιο κλίμα διαμορφώνεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ".

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για τους έντονους διαλόγους ανάμεσα σε Στουρνάρα-Τόμσεν, με τον υπουργό Οικονομικών να λέει: "Δείχνετε σαν να θέλετε να πέσει η κυβέρνηση".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Τι κρύβουν οι... χειροπέδες;" και αναφέρεται στο θέμα και την ουσία της επιθετικής πολιτικής που έχουν επιλέξει κυβέρνηση και Δικαιοσύνη απέναντι στους οφειλέτες του Δημοσίου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναρωτιέται ειρωνικά: "Μήπως έχει νόημα η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τον εγκλεισμό των χιλιάδων Ελλήνων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις;

Μήπως έχει νόημα να μετατρέψουμε τη... Μακρόνησο ή κάποια βραχονησίδα του Αιγαίου σε... χρεονήσι, σε... Στουρναρονήσι, για να εκτοπίζουμε μαζικά τους οφειλέτες του Δημοσίου, αφού πρώτα τους υποβάλουμε παραδειγματικά στην οδυνηρή διαδικασία της δημόσιας διαπόμπευσης, υπό το φως των τηλεοπτικών προβολέων;".


Ωφέλησε ή έβλαψε την Ελλάδα η επιβολή του ευρώ εδώ και 12 χρόνια;

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης κάνει αναδρομή στα δραματικά γεγονότα της 12ετίας και προβλέπει ότι, «με το καλό ή με το άγριο», η ρωμαλέα μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θα λυτρώσει την καταχρεωμένη Ελλάδα από το σημερινό καθεστώς κατοχής. Και ότι η δεκαετία του 2010 θα είναι τελικά η πιο λαμπρή της νεώτερης ιστορίας μας…


Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Ντόρα Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση δεν πέφτει επειδή μπορεί στη Βουλή να καταψηφιστεί ένα νομοσχέδιο".

- Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: "Οσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα γονιμοποιήσουν πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε εμάς είναι ανοικτές".

- Στη Χρυσή Αυγή βγήκαν τα μαχαίρια για την υποψηφιότητα του φυλακισμένου αρχηγού στις ευρωεκλογές.

- Το κακούργημα του Γιάννου. Γιατί κατηγορούνται ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

- Σκάνδαλο υποβρυχίων: Οι δρόμοι της μίζας, οι μυστικοί λογαριασμοί και οι "ομάδες προσευχής". Τι αποκαλύπτει στην απολογία του ο Αλ. Αβατάγγελος, πρόσωπο-κλειδί στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Και στην "Πράβδα" του Στάθη:

"Στο τέλος η τρόικα θα επιβάλει και τους πλειστηριασμούς, εκτός κι αν γκρεμισθεί (από πλειστηριασμό) κανένας φούρνος. Στο μεταξύ όμως πριν από τα σπίτια τους εκπλειστηριάζονται οι άνθρωποι.

Με γερμανική μεθοδικότητα εις ό,τι αφορά τον τρόμο για ένα πιάτο φαΐ και την αθλιότητα για ένα μεροκάματο του τρόμου, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στη ζώνη του λυκόφωτος απ' όπου θα βγουν, άδειες οι σκιές τους..."


Δ.Ν.

BREAKING NEWS