Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΒΗΜΑτοδότης: Οταν πας με νεύρα στη Βουλή...

tags :
ΒΗΜΑτοδότης: Οταν πας με νεύρα στη Βουλή...
  • Οταν πας με νεύρα στη Βουλή

Οταν πας με νεύρα στη Βουλή


Ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω ποιος ήταν ο πιο εκνευρισμένος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας. Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης; (φωτογραφία). Γιατί, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται σε μια συζήτηση για την Παιδεία (το μέλλον του τόπου - όπως ειπώθηκε), ένα μεγάλο μέρος της καταναλώθηκε με αλληλοκατηγορίες περί... εκνευρισμού των δύο αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τη ΝΔ να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για να διαπιστώσουν εκεί στην οδό Πειραιώς πού οφείλονται τα νεύρα της ΝΔ και του αρχηγού της. Ηταν ένα από τα γνωστά αστειάκια του κ. Τσίπρα, με τα οποία οι μόνοι πλέον που γελούν  είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι όλοι, μόνο αυτοί που κάθονται στα μπροστινά έδρανα της Βουλής (και προφανώς τους βλέπει).

Αστειάκια άνευ επιτυχίας

Το δεύτερο αστειάκι (και δεν είμαι βέβαιος εάν πρόκειται για αστειάκι) που ειπώθηκε από τα πρωθυπουργικά χείλη στη Βουλή ήταν όταν ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για τον... Μαδούρο. Κάθε λίγο και λιγάκι, είπε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί και από μία εξεταστική επιτροπή, μία για τον Καμμένο (και μάλιστα, αγνοώντας ότι η συζήτηση για τον Καμμένο θα γίνει προσεχώς, διερωτήθηκε εάν η ΝΔ εξακολουθεί να τη ζητεί), μία για τον Βαρουφάκη και μία τρίτη για τον Μαδούρο, την οποία βεβαίως ποτέ δεν ζήτησε η ΝΔ. Αλλά ο κ. Τσίπρας επέμενε...

«Εχετε πολλά νεύρα. Δεν είναι καλό να έχετε τόσα νεύρα. Από τη στιγμή που έκλεισε η αξιολόγηση ζητάτε εξεταστικές επιτροπές» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Εχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, χρειάζεστε διακοπές». Και αμέσως μετά τον κάλεσε να πάει να μιλήσει στους αγρότες, είτε καθισμένος σε σανό είτε ανεβασμένος στα τρακτέρ, «και θα δείτε πώς θα σας υποδεχθούν».

Το τηλεφώνημα

Εκείνο που λεγόταν στα πηγαδάκια της Βουλής (και όχι μόνο από βουλευτές της ΝΔ) ήταν ο κ. Τσίπρας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα στη συζήτηση για την Παιδεία. Ισως να μην ήταν άσχετο με την εμφάνισή του το γεγονός πως όταν τελείωσε την πρωτολογία του και κάθισε στην πρωθυπουργική πολυθρόνα στα υπουργικά έδρανα, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο λευκό i-Phone του, ποιος ξέρει από πού και για ποιον λόγο. Πράγμα όμως μη σύνηθες. Να δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ευ. Τσακαλώτο το θεωρώ πολύ πιθανόν, αφού ο υπουργός Οικονομικών λίγο προτού αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή έφυγε από τη μεριά του Εντευκτηρίου των βουλευτών κρατώντας αυτή τη φορά ένα μαύρο σακίδιο. Και όταν ο κ. Τσίπρας τελείωσε την τριτολογία του, δεν περίμενε καν να ακούσει τα χειροκροτήματα των βουλευτών του. Μάζεψε βιαστικά τα χαρτιά του, τα τοποθέτησε ανακατεμένα σε έναν μπλε φάκελο (αυτόν που κουβαλάει συνήθως μαζί του στις συναντήσεις του) και έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας. Γιατί τέτοια βιασύνη;
....
Και τα επιχειρήματά του για τις αλλαγές που προτείνει ο νόμος Γαβρόγλου δεν ήταν πειστικά. Διάβαζε ό,τι είχε γράψει (ή ό,τι του είχαν γράψει) και κατάφερε να μετατρέψει την αντιπαράθεση σε γενικόλογες πολιτικές τοποθετήσεις, καταγγέλλοντας συνεχώς τη ΝΔ (με την προσφιλή του φράση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί) για ταξική αναλγησία και λέγοντας ότι φιλοδοξεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε προνόμιο των ολίγων.

Τα «δώρα» του Κυριάκου

Τώρα θα πείτε τι σχέση θα μπορούσε να έχει το δώρο (η γνωστή γελοιογραφία του Αρκά) που προθυμοποιήθηκε να προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης για τα γενέθλια του κ. Τσίπρα με τη συζήτηση για την Παιδεία. Καμία βεβαίως, πλην όμως ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε για να πει (πάλι στους βουλευτές του) ότι ο κ. Μητσοτάκης τού έκανε ένα υβριστικό δώρο, αφού με τη γελοιογραφία αυτή γινόταν και ορισμός «του ψεύτη και του κλέφτη». Ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας προφανώς να «επανορθώσει» για το λάθος δώρο που ήθελε να του κάνει, του έκανε και... δεύτερο δώρο: του έδωσε ένα... βουνό από τροπολογίες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατέθεσε σε άσχετα νομοσχέδια. Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας φαινόταν ότι είχε χάσει κάθε δυνατότητα να πείθει. Κόμπιαζε και πολύ συχνά κατέφευγε σε πολιτικούς αφορισμούς, αντλώντας επιχειρήματα από την παρελθοντολογία (πίνοντας κάθε λιγάκι νερό που το έφερναν οι κλητήρες της Βουλής).

«Μαζέψτε τους»

Νευράκια όμως υπήρξαν και ανάμεσα σε βουλευτές. Η Σοφία Βούλτεψη ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως έχει νεύρα τού φώναξε: «Αυτά έκαναν και οι Σοβιετικοί. Τους αντιφρονούντες τούς έβγαζαν τρελούς και τους έκλειναν σε στρατόπεδα στη Σιβηρία», φράση όμως που εκνεύρισε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που της είπε να μην ξαναπεί τέτοιο πράγμα. Σε λίγη ώρα άλλη ένταση σημειώθηκε στην αίθουσα. Ενας (πασοκογενής) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης «βγάλτε τον σκασμό εδώ μέσα» και επενέβη ο Γρ. Ψαριανός που ζήτησε την προστασία του Προέδρου της Βουλής λέγοντάς του: «Μαζέψτε τους». Αλλο που δεν ήθελε να ακούσει ο κ. Μητσοτάκης και είπε: «Εδώ δεν μάζεψε τον Ρουβίκωνα, θα μαζέψει τους βουλευτές;», για να απαντήσει ο κ. Βούτσης «Δεν μαζεύω κανέναν».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης