Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Δεν θέλει και πολύ μία απαισιόδοξη πρόβλεψη να μετουσιωθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία...

tags :
Δεν θέλει και πολύ μία απαισιόδοξη πρόβλεψη να μετουσιωθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία...
Δεν θέλει και πολύ μία απαισιόδοξη πρόβλεψη να μετουσιωθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία σε ένα δυσοίωνο περιβάλλον:

  • Αν η αγορά πιστέψει ότι οι τράπεζες όντως έχουν ανάγκη από κεφαλαιακές ενισχύσεις η ροή των καταθέσεων θα επιβραδυνθεί..
  • Τα δάνεια που είναι σε καθυστέρηση θα μείνουν στην καλύτερη περίπτωση στάσιμα και η δυναμική της ανάκαμψης θα χαθεί αδυνατίζοντας πολύ τους ισολογισμούς.
Η μείωση των κεφαλαιοποιήσεων μπορεί να είναι κάτι πρόσκαιρο, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί ξανά αντίστοιχα φαινόμενα ραγδαίας υποχώρησης από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015.

Η αλλαγή των τάσεων όμως στο οικονομικό περιβάλλον και δη σε ένα κλάδο που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, απαιτεί χρόνο.

Ο χρόνος στην παρούσα φάση τρέχει κατά των ελληνικών τραπεζών οι οποίες είχαν ξεκινήσει να βολιδοσκοπούν τις αγορές για τις πρώτες ομολογιακές εκδόσεις που από ότι φαίνεται θα μετατεθούν σε λιγότερο νευρικές περιόδους.

  • Ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση βρίσκεται στο Νοέμβριο
Στις ανακοινώσεις του εννεαμήνου που κατά πάσα πιθανότητα θα λάβουν χώρα στο τέλος του μήνα θα υπάρχει περισσότερη πληροφορία και λιγότερος θόρυβος.

Ενδεχομένως και η ταχύτητα ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης θα βοηθούσε στην ανάκτηση μέρους της επενδυτικής εμπιστοσύνης βελτιώνοντας και τις προϋποθέσεις για μια μετριοπαθή άντληση κεφαλαίων μέσω υβριδικών ομολογιακών εκδόσεων.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης