Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Θα δώσουν τέλος στη φαρσοκωμωδία του 70% των κ.κ. εισηγμένων μας;;

tags :
Θα δώσουν τέλος στη φαρσοκωμωδία του 70% των κ.κ. εισηγμένων μας;;

Είχαμε αναφερθεί και πριν 2-3 μήνες από άλλες στήλες στο ότι έχει παραγίνει το κακό με την τρομακτική απάθεια - αδιαφορία των διοικήσεων των εταιρειών που αδιαφορούν παντελώς για την εμπορευσιμότητα της μετοχής τους. 

 

Είπαμε, δεν είναι δουλειά τους, αλλά όχι και να μην κάνουν πράξη για εβδομάδες ή και μήνες(!!). Το παρήγορο της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός  ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει αυτή την απελπιστική τερματική κατάσταση..


ΚΑΙ ΣΤΟ Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για την Εταιρική Διακυβέρνηση μεταξύ των θετικών διατάξεων αναφέρονται και τα εξής σχετικά... Με το παρόν Σχέδιο «τίθεται ως θεμελιώδης αρχή η υποχρέωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου να επιδιώκουν την ενίσχυση της οικονομικής αξίας και αποδοτικότητας της εταιρείας, αλλά και των μετοχών.

 

Η υποχρέωση είναι διττή. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν πρέπει να επιδιώκουν μόνο την άνοδο της εσωτερικής αξίας της μετοχής αγνοώντας την χρηματιστηριακή, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος εταιρειών που επιδιώκουν χρηματοδότηση μέσω της αγοράς.

 

Αντίστοιχα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν πρέπει να επιδιώκουν μόνο την βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής, όταν αυτή δεν αντανακλά την οικονομική αξία της επιχείρησης, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής».

 

ΩΣ όλοι οι σχετικοί με τον χώρο του Χ.Α. γνωρίζουμε η πλειονότητα των διοικήσεων των εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει πως «εμείς δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για την πορεία της μετοχής, αλλά μόνο για το πώς θα ενισχύσουμε μακροπρόθεσμα την πραγματική αξία της εταιρείας».

 

Με αυτό τον τρόπο οι διοικήσεις έχουν βρει έναν «αποτελεσματικό» τρόπο απάντησης, τόσο έναντι όσων επενδυτών διαμαρτύρονται για την πτωτική πορεία της μετοχής, όσο και έναντι εκείνων που προσπαθούν να τους προσάψουν κατηγορίες για έντονες διακυμάνσεις τιμών και για «παιχνίδια».

 

ΚΑΙ οι αρμόδιοι θέλουν να δώσουν ένα τέρμα στην ατελεύτητη φαρσοκωμωδία που καθημερινά παρακολουθούμε. Αν τώρα θα εισακουσθούν, είναι ''αλλουνού παπά ευαγγέλιο''...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης