Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...

tags :
Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...

 

Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Όπως τελείωσε η προηγούμενη έτσι ξεκίνησε και η νέα εβδομάδα, με το ενδιαφέρον να είναι, σχεδόν, αποκλειστικά επικεντρωμένο στις μετοχές του MSCI, ενώ η "κόπωση" ήταν εμφανής ακόμα και σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

  • Ο FTSE 25 αναρριχήθηκε μέχρι τις 399,54 μονάδες (+2,65%) και έδωσε "τριπλή κορυφή" στις παρυφές των 400 μονάδων, με τις προηγούμενες κορυφές να έχουν σημειωθεί στις 22/10 (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 399,92 μονάδες) και στις 23/10 (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 399,15 μονάδες). Ο δείκτης έκλεισε στις 398,17 μονάδες.

 

Από την άλλη, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό "gap", κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 1201,23 μονάδες (+2,77%), στις 17.00 βρέθηκε στις 1.190,1 (+1,81%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1.197,79 μονάδες με κέρδη 2,47%.

 

  • ΟΠΑΠ: Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον τίτλο στα 12,80 ευρώ από 9,20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η IBG με έκθεσή της διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση "ΑΓΟΡΑ".

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για επιδόσεις που εξέπληξαν θετικά στο τρίτο 3μηνο και στηρίχθηκαν στην πάταξη των παράνομων online παιχνιδιών, στην προσήλωση της διοίκησης της εταιρείας για εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και στην βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα.

 

Μεταξύ άλλων, η IBG αναφέρει πως ο ΟΠΑΠ έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής του, τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου προϊόντων του με παιχνίδια προστιθέμενης αξίας...

 

  • ενώ η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας θα στηρίξει τις επιδόσεις του σε ότι αφορά την κερδοφορία του. Από αυτήν την άποψη, σχολιάζει, η IBG, ο ΟΠΑΠ αξιολογείται ως μια ελκυστική επιλογή για εκείνους που θέλουν να «παίξουν» το σενάριο «Grecovery».

 

ΕΛΠΕ: Με σύσταση "ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ'' και τιμή-στόχο 8,2000 ευρώ ανά μετοχή, ξεκινά την κάλυψη της μετοχής τους η Eurobank Equities.

 

Η ΑΧΕ αναφέρει πως προχώρησαν σε έναν σημαντικό μετασχηματισμό, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της μονάδας στην Ελευσίνα, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του ομίλου, καθώς είναι πλέον σε θέση να παράγει προϊόντα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας.

 

ΚΑΙ δηλώνει εντυπωσιασμένη από την δυνατότητα του ομίλου να μειώσει επιτυχώς τις απαιτήσεις του σε εργασιακό κεφάλαιο τα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνοντας πως εάν διατηρηθεί αυτή η δυναμική, η αξία των μετοχών θα μπορούσε να αυξηθεί έως και στα 11,35 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΜΠΕΛΑ: 'Εχει πλέον ξεφύγει για τα καλά η κφση στα 1,56 δισ. ευρώ που δίνει σχέση p/bv πάνω από το 2,30. Αλλά δεν έχει δανεισμό και διαθέτει φαντικούς επενδυτές που πίνουν νερό στο όνομά της...

ΤΙΤΚ: Η επιστήμη σηκώνει πλέον υψηλά τα χέρια... Με την κφση στα 1,85 δισ. ευρώ... Συμπλήρωσε 9 στις 10 θετικές παρουσίες ( η μοναδική ήταν στο -0,24%...) με την τιμή του να ίπταται από τα 17,5000 στα σημερινά 23,0000 ευρώ.
 

EUROXX - ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κερδοφορία από το 2015 για την Alpha Bank και την Πειραιώς και ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην διετία 2016-7, προβλέπει η Euroxx σε έκθεσή της για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ για την Εθνική προβλέπει κέρδη από φέτος.

 

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Εθνικής για το 2013 αναμένεται να ανέλθουν σε 188 εκατ. ευρώ, το 2014 σε 320 εκατ. ευρώ και το 2015 στα 689 εκατ. ευρώ, με τα αντίστοιχα κέρδη ανα μετοχή να διαμορφώνονται σε 0,22 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την Euroxx, η Πειραιώς θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 107 εκατ. ευρώ το 2015 και η Alpha Bank κέρδη 149 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεσή της, η Euroxx δίνει σύσταση equalweight και νέες τιμές στόχους. Συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο 0,70 ευρώ για την Apha, 4,50 ευρώ για την Εθνική και 1,50 ευρώ για την Πειραιώς..

  • επισημαίνοντας ότι οι τρέχουσες τιμές βρίσκονται 67%-113% υψηλότερα από τα χαμηλά που σημείωσαν μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων. "Τα warrants δείχνουν ότι όσοι αγόρασαν παραστατικούς τίτλους σημειώνουν αποδόσεις από 31-334%", αναφέρει.

Η μετοχή της Alpha είναι 32% πάνω από τη τιμή διάθεσης ενώ οι μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς βρίσκονται 4-16% κάτω από τη τιμή διάθεσης.

Στον τραπεζικό τομέα συμβαίνουν πολλά, και κάποια από αυτά πολύ γρήγορα, σημειώνει η Euroxx. Και το δ' τρίμηνο θα είναι πολύ έντονο, καθώς τα σχέδια αναδιάρθρωσης έχουν ήδη κατατεθεί από τα μέσα Οκτωβρίου

  • και τα stress tests της Blackrock θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Το ''κοιμισμένο'' χαρτί της, επιτέλους κινήθηκε. ''Χτύπησε'' μέχρι και +21% αλλά το γύρισαν πίσω μέχρι το 1,8300 όπου βρισκόταν μέχρι και τις 16:52. Μετά άρχισαν τα δικά τους προκειμένου να το προσγειώσουν στο 1,7500 ευρώ με την κφση στον αστειότατο αριθμό των... 58 εκατ. ευρώ(!). 

 

ΟΤΟΕΛ: Το 9μηνό της και ειδικά το τρίτο τρίμηνό της δεν μας ''ενθουσίασαν''. Η αποτίμησή της όμως δεν είναι απαιτητική. Υπάρχει σχετική αναφορά στις άλλες στήλες μας.. 

ΔΕΗ: Ζημιές 104 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, όπου θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο και την σύσταση για την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα αναμένεται να επιβαρυνθούν από δαπάνες αποσβέσεων ύψους 152 εκατ. ευρώ και καθαρές χρηματοοικονομικές δαπάνες ύψους 53 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της εταιρίας εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν μείωση κατά 2,5% στο έτος, στα 1,58 δισ. ενώ τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 26% στα 175 εκατ. ευρώ.

Εάν συνυπολογιστεί και η ζημιά 109 εκατ. από την διαιτησία με την Αλουμίνιον και τα έκτακτα έσοδα 192 εκατ. στο γ' τρίμηνο του 2012 από το διακανονισμό για τη ΔΕΠΑ, τα ΕΒΙΤDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν μόλις στα 66 εκατ. ευρώ από 330 εκατ. στο Q3 του 2012. 

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα αύριο, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ικανοποιητικά εκτιμά η IBG ότι θα είναι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει για το γ' τρίμηνο και θα στηριχθούν στην θετική συνεισφορά των νέων συμβολαίων στο Αζερμπαϊτζάν και την Αυστραλία, αλλά και στις καλές επιδόσεις των αναδυόμενων αγορών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IBG, η Intralot θα εμφανίσει το γ' τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ ο κύκλος εργασιών της εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένος κατά 5,1% στα 329,7 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εννεαμήνου, αναμένεται πτώση των συγκρίσιμων καθαρών κερδών κατά 43,5% στα 4 εκατ. ευρώ από 7,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται ότι θα εμφανίζει αύξηση 4,6% στα 1,047 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Intralot για το γ' τρίμηνο αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ οι αναλυτές της αγοράς: Το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή τα "πακέτα" της 26ης Νοεμβρίου θα γίνουν σε υψηλά επίπεδα δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά και πλέον μένει να δούμε αν θα έχουμε συνέχιση της κίνησης, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ουσιαστικά όλος ο διαγραμματικός σχηματισμός είναι σχηματισμός συνέχισης και μένει να μας το αποδείξει και η ίδια η Αγορά.
 
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα funds - που ήδη έχουν θέσεις και θα βρεθούν με σημαντικά μετρητά μετά την είσοδο των passive funds - επανατοποθετηθούν στην Αγορά.
Τεχνικά αν δούμε την εικόνα, μία διάσπαση και του 394 μπορεί να οδηγήσει τον FTSE25 στο 410-412 αν μη τι άλλο, με το "stop" μας να πηγαίνει αντίστοιχα στο 373, ενώ αντίστοιχα ο Γενικός Δείκτης με μία κατοχύρωση του 1185 μπορεί να οδηγηθεί στο 1250-1260 επίπεδο, με το "stop" στο 1121.
 
Οι συναλλαγές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάτι που θα θέλαμε να συνεχιστεί και μετά τις αλλαγές του MSCI με το μόνο αρνητικό να είναι πως το 90% του τζίρου πραγματοποιείται από ελάχιστους τίτλους.
Έχουμε αναφέρει ξανά στις αναλύσεις μας, πως πρέπει να ακολουθούμε "την κίνηση του χρήματος" χωρίς να προσπαθούμε να βρούμε απλά χαμηλές αποτιμήσεις.

Οι στόχοι από Ξένους και από Ελληνικούς οίκους συνεχίζουν μέρα με την μέρα να σκαρφαλώνουν, με την Αγορά να τους προλαβαίνει συνεχώς.

Φυσικά και έχουν δημιουργηθεί αρκετές ακραίες αποτιμήσεις εταιρειών, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως πρέπει να αποεπενδυθούμε από την στιγμή που κινούμαστε σε "καλές" εταιρείες.

Από την άλλη πλευρά, εκτός από τον MSCI, μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα ξένα funds κλείνουν βιβλία τέλος του μήνα με 10 Δεκέμβρη και συνήθως οι αποτιμήσεις στις θέσεις που διατηρούν είναι στα υψηλά τους.

Ο στόχος μας, μεσοπρόθεσμα, συνεχίζει και είναι στην περιοχή του 1350-1500 ενώ η κίνηση μέχρι εδώ, έχει έρθει χωρίς σημαντικά νέα εκτός από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

UNIBIOS: Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια επέστρεψε - έστω οριακά -στα κέρδη αλλά το σημαντικότερον είναι το ότι ο δανεισμός της έχει βρεθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τον δείκτη δανειακής μόχλευσης στο 0,11. Με λογιστική αξία 0,8000 ευρώ διαπραγματεύεται στο 0,3700... Έχει σημαντικά περιθώρια αρκεί να ''χωνέψει'' το επίπεδο του 0,35000 - 0,3800 ευρώ. 


ΗELLAS - ON - LINE: Τρανή απόδειξη αυτού που λέμε... ότι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά. Με δύο σερί πλαφόν του 20% και με συνολικά 4000 τεμάχια έστειλαν την τιμή από το 0,4500 στο 0,6500 και την κεφαλαιοποίηση στα 116,5 εκατ. ευρώ.
  • Την ίδια στιγμή ο μητρικός όμιλος απαξιώνεται στα 72 εκατ. και η άλλη θυγατρική του - ΙΝΚΑΤ - στα... 20,7 εκατ.(!). 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης