Τελευταία Νέα

Πολλά μικρά και μεγάλα (;) ενδιαφέροντα για τον κόσμο των αγορών

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα (;) ενδιαφέροντα για τον κόσμο των αγορών
ΠΛΑΙΣΙΟ: Με (3) θετικές στις (15) εφέτος και επιπλέον απώλειες 10,53% με την τιμή να υποχωρεί στα 3,4000 ευρώ παρά το χθεσινό +1,8%, αν και ενδοσυνεδριαά είχε βρεθεί και στο +4,50%…

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΤΧ ΠΛΑΙΣΙΟ στο 12ΜΗΝΟ

ΔιάστημαΕλάχιστη τιμήΜέγιστη τιμήΜεταβολή %
7 ημερών 3,330 3,820 -9,57
30 ημερών 3,330 3,870 -10,05
3 μηνών 3,330 4,070 -13,92
6 μηνών 3,330 4,300 -17,87
12 μηνών 3,330 4,750 -19,43


ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει εφέτος στο ΣΥΝ μόλις (4) φορές, εν τούτοις καταγράφει άνοδο 19% γιατί έχει να επιδείξει το χθεσινό +15,8% αλλά και το +18,92% της 3ης Ιανουαρίου…

ΕΥΑΘ: Κύκλος εργασιών 6μηνου 37,77 εκατ. έναντι  37,3 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015 σημειώνοντας αύξηση 1,25%. Tο κόστος πωλήσεων σε 21,88 εκατ. έναντι 23,3 εκατ., σημειώνοντας μείωση 6%. Τα π.φ.κέρδη σε 10,73 εκατ. έναντι 9,47, σημειώνοντας αύξηση 13,34%. Τα μ.φ. κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,49 εκατ. από 5,54 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 0,97%.

ΕΥΑΘ(Ι): Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 13 εκατ. έναντι 11,7 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 11,01%. Τέλος τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα τέλος περιόδου ανήλθαν κατά την 30/06/2016 σε 55 εκατ. έναντι 51 εκατ. ευρώ την 31/12/2015 σημειώνοντας αύξηση 8%.

  • ΔΗΛΑΔΗ Τραπεζικός δανεισμός -0- Tαμειακά διαθέσιμα 55 εκατ. ευρώ… Με την σχέση Ev/ebitda στο απίστευτο νούμερο…  3 (εκτιμώμενο 2016)!!!
  • Αποτιμάται σε 129,5 εκατ. ευρώ…
ΑΝΑΚΩΧΗ από τις επιθετικές κινήσεις για την CENER (-0,12%, +0,37%, -5,1% και -1,3% στις 4 τελευταίες) που παρ όλα αυτά πρωταγωνιστεί σε αποδόσεις εφλέτος στο +25,5%… Με 500 χιλ. τμχ τον μέσο όρο συναλλαγών της μετά την σημαντική υποχώρηση του όγκου χθες και την Παρασκευή (96 χιλ.τμχ)…

COCA COLA HBC: Αποτιμάται όσα μαζί οι JUMBO, ΤΙΤΑΝ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και FOLLI FOLLIE GROUP…

COCA COLA HBC(1): Αποτιμάται όσα μαζί οι GRIVALIA, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, AEGEAN AIRLINES, LAMDA DEVELOPMENT, SARANTIS, VIOHALKO, METKA, OLP, TENERG, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΘ, ΙΝΛΟΤ, CENER, ΟΤΟΕΛ, ΕΥΑΘ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ…

ΧΑ: ΤΟ… ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ… 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
: Το αμερικανικό χρέος μεταξύ 2007 και 2017 δηλαδή σε διάστημα 10 χρόνων έχει εκτιναχθεί 130% αναφέρει σε ανάλυση του το The Int’l Spectator. Το αμερικανικό χρέος από 8,9 τρισ δολάρια το 2007 θα διαμορφωθεί στα 20,5 τρισ. δολάρια το 2017 πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση χρέους σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΒΕΒΑΙΩΣ και η πολιτική Obama δεν συνέβαλλε στην μείωση του χρέους… Αντιθέτως σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση ενώ και με τον Trump εκτιμάται ότι το χρέος των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ μια τάξη μεγέθους… Τα 20,5 τρισ. δολάρια που είναι το κρατικό χρέος των ΗΠΑ είναι 58 φορές το ελληνικό χρέος. Οι ΗΠΑ ναι μεν βελτιώνουν τον ΑΕΠ σε ετήσια βάση, μάλιστα ορισμένοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει αύξηση έως 3,5% με 4% για το 2017, αλλά ταυτόχρονα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και το χρέος. Εάν συμπεριληφθεί και το ιδιωτικό χρέος οι ΗΠΑ χρωστούν κοντά στα 50 τρισ. δολάρια ένα χρέος που προφανώς ποτέ δεν θα αποπληρωθεί. Πάντως για την ιστορία αποδεικνύεται ότι ούτε οι δημοκρατικοί κατάφεραν να τιθασσεύσουν το δημόσιο χρέος.

DANSKE BANK: Οι παγκόσμιες ισορροπίες και η παγκόσμια τάξη αλλάζουν αλλά ακόμη δεν είναι καιρός για πωλήσεις στις μετοχές αναφέρει η Danske Bank. Μέχρι στιγμής, οι αγορές έχουν μια σχετικά αισιόδοξη άποψη για τον αντίκτυπο της εκλογής Trump και των μέτρων που θα λάβει.

  • Οι αγορές μετοχών έχουν γενικά ανακάμψει, εκτός από μερικές περιπτώσεις αναδυόμενων αγορών, όπως το Μεξικό και η Τουρκία. Οι αγορές ανακάμπτουν πιθανώς επειδή η υποκείμενη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή και υπάρχουν προοπτικές μιας πιο επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ.
  • Ως αποτέλεσμα, η Danske Bank είναι overweight στις μετοχές. Ωστόσο, οι αγορές είναι πλέον σαφώς σε μια κατάσταση αναμονής καθώς θα αξιολογήσουν συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές από την προεδρία Trump.
  • Κατά την Danske Bank υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα να ενισχυθεί η αίσθηση του κινδύνου μεταξύ των επενδυτών μόνο εάν υπάρξει ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Πιο μακροπρόθεσμα μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάκαμψη από τον αυξανόμενο προστατευτισμό στην παγκόσμια οικονομία.
ΕKTIMHΣΗ (ουσιαστικά…τρομακτική): Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Oxfam. Ο οργανισμός τονίζει ότι ίσως αυτό επιτευχθεί μέσα στα αμέσως επόμενα 25 χρόνια, όταν ο κ. Gates δηλαδή θα είναι 86 χρονών. Επισημαίνεται πως όταν άφησε τη Microsoft το 2006, η περιουσία του έφτανε τα 50 δις δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 75 δις, παρά τις φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες προχωρά.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ: Δεν άλλαξε κάτι στα τεχνικά δεδομένα, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες (ΓΔ, FTSE25), την ώρα που ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (-0,72%) συμπλήρωσε και έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Ο FTSE25 έχει σαν πρώτη στήριξη την ζώνη 1700 – 1695 και αμέσως επόμενη τις 1672 μονάδες.

  • Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 1736 – 1740 μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 1780. “Daily position long” με “stop” τις 1632 μονάδες.
  • Στον ΓΔ παραμένουμε “Long” όσο κλείνει πάνω από τις 624 μονάδες, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζονται το 600 επίπεδο είναι και το επίπεδο που δεν πρέπει να χάσουμε σε εβδομάδα.
  • Το 652 έχει γίνει σημαντική αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δοκιμάσει μία ανοδική κίνηση στο 670. Πολύ σημαντικό το κλείσιμο του μήνα πάνω από το 635.
Η ΑΛΛΑΓΗ στρατηγικής έχει σημαντικές συνέπειες στις αγορές και την παγκόσμια οικονομία. Τα παγκόσμια συναλλαγματικά αποθέματα έχουν διογκωθεί κατά την τελευταία δεκαετία αντανακλώντας εν μέρει τα διδάγματα του παρελθόντος όταν αναδυόμενα κράτη αναγκάστηκαν σε επώδυνες υποτιμήσεις του νομίσματος, όταν η αγορά στράφηκε εναντίον τους. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, τα παγκόσμια συναλλαγματικά αποθέματα ανήλθαν σε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από  1,4 τρισεκατομμύρια στα τέλη του 1995.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε υπόψη μας και το ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο λόγω των αρνητικών επιτοκίων προβαίνουν σε επιθετικές αγορές μετοχών και εταιρικών ομολόγων αυξάνοντας το ρίσκο που αναλαμβάνουν σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις αποδόσεις τους.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal με την διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά και σε ορισμένες περιπτώσεις αρνητικά επίπεδα, οι κεντρικές τράπεζες συμμετέχουν στο κυνήγι υψηλότερων αποδόσεων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: Είναι το αρχικό ποσό που έχει καταβληθεί από την επιχείρηση για την αγορά των παραγωγικών συντελεστών της. Εναλλακτικά, ιστορικό κόστος είναι το ποσό των χρημάτων που καταβλήθηκε για την απόκτηση στοιχείων του Ενεργητικού ή τα χρήματα που λήφθησαν κατά τη δημιουργία μιας Υποχρέωσης (π.χ. λήψη δανείων).

ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ: Διαβάζουμε… Την HSBC προσέλαβε ως σύμβουλο πώλησης η Eurobank προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης για μείωση των διεθνών της δραστηριοτήτων. Η τράπεζα προσανατολίζεται στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ρουμανικής θυγατρικής της Bancpost. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ που δεν πρόκειται να διαβάσουμε είναι ότι τα.. πακέτα αυτά θα δοθούν…”Κοψοχρονιά”!

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ δεδουλευμένων εσόδων και εξόδων είναι ένα σύστημα με το οποίο υπολογίζεται ο χρόνος αναγνώρισης εσόδων / εξόδων, δηλαδή το πότε πραγματοποιούνται τα έσοδα / έξοδα και πότε αναγνωρίζονται και καταχωρούνται στα λογιστικά βιβλία.

  • Έσοδα: Στη λογιστική των δεδουλευμένων εσόδων και εξόδων, ο χρόνος της πραγματοποίησης των εσόδων δεν ταυτίζεται με το χρόνο της είσπραξης τους.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρώτα πραγματοποιούνται τα έσοδα και μετά εισπράττονται (π.χ. πωλήσεις εμπορευμάτων με πίστωση), ενώ σε άλλες πρώτα εισπράττονται και μετά πραγματοποιούνται (π.χ. προείσπραξη διδάκτρων).
  •  Παράδειγμα: Στις κατασκευαστικές εταιρίες, πρώτα πραγματοποιείται το έσοδο από τη μερική εκτέλεση του έργου και μετά παραδίδεται το έργο.
  • Αντιθέτως, στις εμπορικές επιχειρήσεις που πωλούν εμπορεύματα με δόσεις, πρώτα παραδίδεται το εμπόρευμα και πραγματοποιείται το έσοδο και αργότερα, όταν εισπράττεται η δόση, αναγνωρίζεται και καταχωρείται στα βιβλία το αντίστοιχο τμήμα του εσόδου.
ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ: Η νέα λίστα του ΧΑ περιλαμβάνει αλλαγές στη μετοχική σύνθεση πέντε εταιρειών. Αναλυτικά, στην ΕΧΑΕ, οι ίδιες μετοχές αυξήθηκαν στο 6,37% στις 20 Ιανουαρίου 2017.

  • Παράλληλα, μετά την υποχρεωτική δημόσια πρόταση, το ποσοστό της MCA Orbital Global Holdings στην Kleemann Hellas, αυξήθηκε στο 93,24% από 79,52%, προηγουμένως.
  • Επιπλέον, στη ΓΕΚΕ η συμμετοχή του Γεώργιου Κεφαλά αυξήθηκε στο 23,89% από 18,41% και της Αγγελικής Κεφαλά ανήλθε στο 7,33%.
  • Στο μεταξύ, στην Αστήρ Παλάς το ποσοστό της AGC Equity αυξήθηκε στο 91,23% από 90% προηγουμένως.
  • Αντίστοιχα, στον Τιτάνα η συμμετοχή της FMR LLC μειώθηκε στο 4,99%.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ τα υψηλά 100 μηνών από την Ευρ. Πίστη που συμπλήρωσε πέντε ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες έξι, ενώ προσπάθεια αντίδρασης στο Πλαίσιο (+1,8%), μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και στην ΕΥΑΘ (+1,71%) μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Θετικό -οριακά – πρόσημο για την ΦΦΓΚΡΠ μετά από (7) σερί ΜΕΙΟΝ(!!)…

ΟΤΟΕΛ: Σε (15) συνεδριάσεις δεν άνοιξε στις (3), ενώ σε άλλες (9) οι συναλλαγές της κυμάνθηκαν από 20 μέχρι 78 τεμάχια. Επίσης με 145 και 300 τμχ σε άλλες δύο… Απαράδεκτη φυσικά η τερματική εικόνα-συμπεριφορά…

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Οι συναλλαγές εξαφανίστηκαν στα συμβόλαια του δείκτη και υποχώρησαν σημαντικά χαμηλότερα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (24.483 συμβόλαια). Στα 7.481 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον Φεβρουάριο. Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 777) κινήθηκε μεταξύ 1.701 και 1.722 μονάδων και μείωσε την υποτίμηση στο 0,55%.

ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ: Στις πτώσεις των καθεστώτων οι αναστολές εξαφανίζονται. Στο ΣΥΡΙΖΑ οι μεγάλοι δανείζονται το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σαν να είναι το αυτοκίνητο του κολλητού τους. Χωρίς να κρατάνε καν τα προσχήματα ότι πηγαίνουν σε κρατική αποστολή.



Το μόνο που δεν δείχνει η φωτογραφία του Πάνου Καμμένου να ταξιδεύει με t-shirt και να έχει βγάλει τα παπούτσια κρατώντας σαν λάφυρο τα ΝΕΑ, είναι εικόνα υπουργού που θα εκπροσωπήσει την χώρα του. Είναι η εικόνα του ευτυχισμένου ανθρώπου που έπιασε την καλή και μαζεύει εμπειρίες όσο ακόμα μπορεί. Αφήνοντας πίσω του την πραγματικότητα.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ οχυρώνεται. Απομακρύνει εχθρούς. Όπως τον Μανώλη Σφακιανάκη του ηλεκτρονικού εγκλήματος που αποστρατεύτηκε. Αποκαθιστά φίλους. Όπως την Βασιλική Θάνου προέδρου του Αρείου Πάγου και συντάκτρια της επιστολής στους ευρωπαίους γιατί οι έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ, που αξίζει ακόμα και αντισυνταγματικό νόμο, φτάνει να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την ηλικία της και να μείνει στο αξίωμα της. Λεηλατεί ή αν δεν μπορέσει να πάρει κάτι το καταστρέφει. Όπως με το ΔΟΛ που ακόμα και να συνεχίσει την λειτουργία του έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά. Κυρίως όμως έχουν the time of their lives.

ΤΙΤΑΝ(Κ): Κάνει προσπάθεια να εξέλθει από τον σχηματισμό με νέο υψηλό κλείσιμο πενταμήνου μιας και συνέχιση της κίνησης μπορεί να μας φέρει στο 2400-2450 επίπεδο με το ημερήσιο stop στο 2144. ΔΙΟΡΘΩΣΕ χθες με πτώση 2,3% στα 21,9800 ευρώ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλέον ενδείξεις ότι στις 26 Ιανουαρίου στο Eurogroup θα διαπιστωθούν οι διαφορές αλλά θα συμφωνηθεί να έρθουν ξανά οι δανειστές στην Ελλάδα και στις 20 Φεβρουαρίου να κλειδώσει η αξιολόγηση… Ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ το οποίο θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΦΙΕΡΑΤΕΞ με πέμπτο ουσιαστικά κλείδωμα και από τα 0,0540 στα 0,0800 ευρώ… Στο +33,33% εφέτος… ΦΟΥΡΛΗΣ στο εύρος των 4,0000 με 4,5400 ευρώ εφέτος και με κλείσιμο χθες στα 4,3200 ευρώ (+5,62% το 2017)… ΦΛΕΞΟ στο +16,55% εφέτος με ένα μόλις ΠΛΗΝ σε (15) συνεδριάσεις και χωρίς πράξη χθες(!)…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης