Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η έναρξη ήπιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι απόλυτα κατανοητή

tags :
Η έναρξη ήπιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι απόλυτα κατανοητή

Βαγγέλης Σιούτης*: Η έναρξη ήπιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι απόλυτα κατανοητή


*Υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

Η συσσώρευση είκοσι μονάδων που έχει ταλαιπωρήσει τον Γενικό Δείκτη από τις 20/2 διασπάστηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 15/3/2017 και μετά από δεκαεπτά συνεδριάσεις είχαμε κλείσιμο κάτω από τον απλό ΚΜΟ 30 ημερών, κάτι που διατηρήθηκε και σήμερα…

Η άμεση επαναφορά πάνω από τις 640 μονάδες και η διατήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από αυτό το επίπεδο, είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να μην εκδηλωθεί ένα νέο πτωτικό κύμα, που θα οδηγήσει τον Δείκτη στην επόμενη στήριξη του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών στις 617 μονάδες.

Η έναρξη ήπιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι απόλυτα κατανοητή αφού, όπως όλα δείχνουν και το ορόσημο του Eurogroup στις 20/3 έχει χαθεί και οι ελπίδες για μια καταρχήν συμφωνία, έστω και σε τεχνικό επίπεδο, έχουν μετατεθεί για το επόμενο στις 7/4.

Η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει όχι μόνο το επενδυτικό κλίμα αλλά και την πραγματική Οικονομία και ο στόχος, μετά τις τόσες καθυστερήσεις, για ανάπτυξη 2,7% για το 2017 φαντάζει ουτοπικός, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο του Τουρισμού.

Ο Τραπεζικός κλάδος, για μια ακόμη φορά, είναι ο “αδύναμος κρίκος” σε αυτό το περιβάλλον. Η πτωτική διάσπαση του απλού ΚΜΟ 200 ημερών στις 747 μονάδες επιδείνωσε το κλίμα, αφού επόμενη στήριξη είναι τα χαμηλά του έτους στις 693,97 μονάδες (κλείσιμο 9/2). Η άμεση επαναφορά πάνω από τις 747 μονάδες είναι απαραίτητη για να αλλάξει η πτωτική εικόνα του κλάδου.

Η κατάθεση της τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο (δυνατότητα εικοσαετούς απόσβεσης ζημιών που εγγράφουν στον ισολογισμό από διαγραφές δανείων) είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για τις Τράπεζες, αλλά επιβάλλεται να ακολουθήσουν και τα επόμενα σύντομα για να αντιμετωπιστεί το δύσκολο θέμα των “κόκκινων” δανείων.

Η δημόσια προσφορά ομολογιών ύψους ως 200 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για την αφύπνιση των επενδυτών ενώ το χθεσινό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία παρέχει μια περίοδο ηρεμίας στην Ευρώπη, ως τις επόμενες κρίσιμες εκλογές στην Γαλλία. Σήμερα έχουμε λήξη Παραγώγων στα συμβόλαια δεικτών και μετοχών και στα δικαιώματα…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης