Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

Τι συνέβη σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α. - Πλήρης ανάλυση-κάλυψη της συνεδρίασης (17/3/2017).

tags :
Τι συνέβη σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α. - Πλήρης ανάλυση-κάλυψη της συνεδρίασης (17/3/2017).

ΛΙΓΟ μετά την λήξη των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ άρχισε να κτίζεται μία άνοδος προς τις 645 μονάδες, που έφτασε μέχρι τις 647,46 μονάδες στο +1,78% για να ολοκληρωθεί η όλη παράσταση στις 644,77 μονάδες και στο +1,36%.


ΜΟΧΛΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ: Η μτχ της ΕΕΕ που από ΣΥΝ πριν τις δημοπρασίες την έκλεισαν στο -1,53%(!)...

ΟΛΑ τα λεφτά οι μετοχές των ΜΥΤΙΛ (+3,62% στα 7,1500 ευρώ) ΜΕΤΚΑ (+4,70% στα 7,1300 ευρώ) JUMBO (+4,35%) ΕΤΕ (+4,64%), ΤΙΤΚ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ (περί το +3%)...

Η ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αδιαφιλονίκητα η μτχ της ΦΡΛΚ που ενισχύθηκε 8% στα 4,4500 ευρώ με την αξία των συναλλαγών της να ξεπερνά τα 2,4 εκατ. ευρώ(!). Διαθέτει φανατικούς υποστηρικτές (και πολύ καλά κάνουν, μακάρι να είχαμε και μερικούς ακόμη τέτοιους σε άλλα χαρτιά).. Η μτχ υπερκάλυψε τις απώλειες των (3) προηγηθέντων αρνητικών εμφανίσεων της (από τα 4,4000 της 13ης Μαρτίου, στα 4,1200 χθες και...4,4500 σήμερα)

ΔΕΙΚΤΕΣ:  Στο+3,52% (Λόγω ΦΡΛΚ ο MIDCAP14 με τζίρο 3 εκατ. ευρώ και πάλιν λόγω της ΦΡΛΚ), +2,18% ο ΔΤΡ στις 737,01 μονάδες (υψηλό: +4,28% στις 752,17 μονάδες) και +1,13% στις 1717,86 μονάδες ο 25άρης με υψηλό του στις 1729,6 μον. στο +1,82%.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ - ΠΤΩΤΙΚΕΣ 62-33 και σταθερές 26... Αξία συναλλαγών 50,79  εκατ. ευρώ, με τα πακέτα στα 3,46 εκατ. ευρώ.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Εκτός όσων προαναφέρθηκαν να σημειώσουμε και τις ... ΙΝΛΟΤ, ΛΟΥΛΗ, ΟΤΟΕΛ, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΚΟΥΕΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΜΟΗ και ΚΛΜ...

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ: ΜΟΝΤΑ, ΡΕΒΟΙΛ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΣΕΝΤΡ...

ΣΧΟΛΙΟ (Μάνος Χατζ.): Η καθυστέρηση στα βασικά οικονομικά μέτωπα και ο ήχος της επιβράδυνσης από διάφορα μέτωπα της οικονομίας (ανεργία, ELA, κατασκευαστική δραστηριότητα) διατήρησαν το σκηνικό αναμονής στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ενώ η ομολογιακή έκδοση του ΟΠΑΠ αποτέλεσε ένα ακόμα λόγο η διαθέσιμη ρευστότητα να αναζητήσει άλλες επενδυτικές ιδέες διαφορετικού προφίλ ρίσκου.
  • Από την άλλη πλευρά οι εκλογές στην Ολλανδία έδωσαν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων έδειξε την προτίμηση της στην Ευρωπαϊκή προοπτική.
  • Η θετική εικόνα των ξένων αγορών παρέμεινε και μετά την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ καθώς εδραιώνεται η άποψη ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη βρίσκονται σε συμφωνία με την πραγματική οικονομία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛ.ΕΥΡΩ ο ΤΖΙΡΟΣ στην Λήξη των Παραγώγων, καμμία αλλαγή στους δείκτες συγκριτικά με την εικόνα τους πριν... Μετά άρχισε να κτίζεται μία άνοδος προς τις 645 μονάδες,που έφτασε μέχρτι τις 647,46 μονάδες στο +1,78% για να ολοκληρωθεί η όλη παράσταση στον μαιμουδένιο δείκτη στις 6 μονάες και στο +%...


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τα πήραν τα 39 χιλ. τμχ προσφοράς στην ΛΥΚΟΣ, αλλά τους έβγαλαν μετά κι άλλα 50 χιλ. τμχ στα 0,5900 ευρώ πάντα, κρατάει όλα τα κέρδη της η ΑΣΚΟ, καταποντισμός στην ΚΕΚΡ στο -17% στα...0,2770 ευρώ με 501τμχ αξίας... 138 ευρώ, αθόρυβα ανεβαίνει ο ΛΟΥΛΗΣ (6η θετική στις τελευταίες επτά κι από τα 1,4700 στα 1,6200 τχ και με συμπαθητικές για την τερματική δυναμική του συναλλαγές).

ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρκεί να υπάρχουν υπόβαθρα και σεβασμός: Υπερκάλυψη (όπως περιμέναμε) στο ομολογιακό του ΟΠΑΠ στα 300 εκατ. έναντι στόχου 200 εκατ. με επιτόκιο 3,4%... Ανοίγει ο δρόμος και για τις άλλες μεγάλες δυναμικές εγχώριες επιχειρήσεις...

QUEST: Για την ΔΕΥΤΕΡΑ  θα σας έχουμε κάτι που θα...πέσουν τα τσιμέντα, όπως έλεγε ο Αλέφαντος... Μόνο που εδώ θα γίνει αναφορά στην πραγματικότητα και όχι σε... λόγια απλού εντυπωσιασμού.

ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 17:30, ώρα Ελλάδας, θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2016 για την Τράπεζα και τον Όμιλο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη στις 18:15, την ίδια ημέρα, για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.

ΓΕΜΑΤΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η ερχόμενη εβδομάδα είναι πιο γεμάτη από ανακοινώσεις μεγεθών δ’ τριμήνου:
  • Στις 20/3 ανακοινώνει η Autohellas, την Τρίτη 21/3 ακολουθεί η Σαράντης, ενώ στις 23/3 ανακοινώνουν πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης Aegean Air, ΜΕΤΚΑ (για τελευταία φορά) και Μυτιληναίος ενώ το απόγευμα ακολουθούν Τιτάν και Αιολική Επενδύσεων.
  • Για όσους συμμετείχαν στην δημόσια εγγραφή για τα ομόλογα του ΟΠΑΠ στις 21 Μαρτίου θα γνωρίζουν ακριβώς πόσα ομόλογα πήραν από την κατανομή τους ενώ την επομένη (22/3) θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση τους στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.
  • Η μετοχή της Jumbo θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης από τις 22 Μαρτίου ενώ χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου των 5 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται η Τέρνα Ενεργειακή την Παρασκευή.
  • Στις 22 Μαρτίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον ELA των ελληνικών τραπεζών ενώ την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση της Grivalia Properties. 
  • Σε ότι αφορά άλλα εταιρικά γεγονότα την Δευτέρα 20 Μαρτίου λήγει προθεσμία για την πώληση του ποσοστού (40,4%) της Hellenic Seaways από την Τράπεζα Πειραιώς
  • Ενώ η Παρασκευή 24/3 είναι η καταληκτική προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ.

ΕΚΘΕΣΗ: Αισιόδοξη για την πορεία της μετοχής της ΔΕΗ εμφανίζεται η Alpha Finance που δίνει τιμή - στόχο τα 4 ευρώ. Αναφέρεται σε ρευστότητα που θα λάβει υπό την μορφή επιστροφής κεφαλαίου ύψους 92 εκατ μετά από φόρους από τον ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα το 51% του ΑΔΜΗΕ που θα λάβουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ είναι σημαντικό asset, το οποίο αποκτά αξία 2,93 ευρώ από την αποτίμηση μεταβίβασης του 24% στην State Grid of China. Υπολογίζει ότι η ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί με 300 εκατ για το 2017 από τις χρεώσεις υπερ προμηθευτών. Στα 2,6 ευρώ σήμερα και ανοδικά περιθώρια 55% περίπου


ΔIABAZOYME.... Bank of America: Έως τις 2.500 μονάδες ο S&P 500 μέχρι το τέλος του έτους - Επενδυτική ευκαιρία τυχόν διορθώσεις.
  • - Bank of America: "Πάνε καλά" οι άνθρωποι; Την... PHOENIX CAPITAL την ρώτησαν πριν γράψουν αυτές τις "ανοησίες". 'Ε ε ε ;; 

ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Από τον Μάνο Χατζηδάκη): Στην σημαντικότερη τεχνική εξέλιξη της εβδομάδας που πέρασε ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από τις 636 μονάδες ενεργοποιώντας σήματα πωλήσεων από MACD και κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών. Σε κάθε άλλη περίπτωση το τριπλό σήμα πώλησης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας ενδεχόμενος προπομπός μιας διόρθωσης ωστόσο κρίνοντας από το κοντινό παρελθόν και τους πολύ μειωμένους τζίρους η έκταση της υποχώρησης θα είναι μάλλον περιορισμένη.

  • Ανάλογες διαγραμματικές εξελίξεις έχουν καταγραφεί τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο όπου μετά από ένα μικρό πτωτικό σερί η Αγορά σταθεροποιήθηκε κοντά στα επίπεδα των 600 μονάδων.
  • Κοινός παρανομαστής αυτών των κινήσεων ήταν η ασθενική συναλλακτική δραστηριότητα και η εμφάνιση αντίρροπων δυνάμεων από δεικτοβαρείς τίτλους που κράτησαν με το ειδικό βάρος της κεφαλαιοποίησης που διαθέτουν την υποχώρηση σε μετριοπαθή επίπεδα.
  • Επομένως η ερχόμενη εβδομάδα έχει τις τεχνικές προϋποθέσεις να κινηθεί χαμηλότερα, ενώ θα εξετασθεί το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της κίνησης προς τα επίπεδα των 610 μονάδων όπου οι αγοραστές έχουν εκδηλωθεί πιο δυναμικά.
  • Η πορεία και η όλη κίνηση του ΓΔ μετά τις 3μμ καθιστά την συνέχεια αρκετά ενδιαφέρουσα, αρκεί και ο τζίρος να ανεβάσει τις στροφές του... 

 PIVOT POINTS DAILY    
  • ΠANTA μεγάλη η βοήθεια του Απόστολου Μάνθου προς την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εκφράζει ο δ/νων σύμβουλος της Attica Bank, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εισαγγελική παραγγελία για άσκηση και σε βάρος του ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία έναντι της Αγροτικής Ασφαλιστικής.
  • Ο κ. Πανταλάκης δηλώνει βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα τον δικαιώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank και πρώην πρόεδρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό δημόσιο. Την στιγμή που τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται στο ποσό των 4,8 δισ. ευρώ (τα φανερά χρέη) πλήρωσε μόλις 78 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.


Ειδικότερα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία τη ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1,592 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 429 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7,563 δισ. ευρώ, από 7,585 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 7,701 εκατ. ευρώ, από 7,779 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.

TERNA ENERG: Από την 24η Μαρτίου 2017 (ημερομηνία αποκοπής) οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία των 0,30 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης