Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοφανές: Ποιο πρώην στέλεχος της Εθνικής υποκινεί για αγωγές κατά της τράπεζας επειδή ζήτησε να πληρώσουν δάνεια stock option;

Πρωτοφανές: Ποιο πρώην στέλεχος της Εθνικής υποκινεί για αγωγές κατά της τράπεζας επειδή ζήτησε να πληρώσουν δάνεια stock option;
Πρώην στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που κατέχουν μάλιστα σημαίνουσες θεσμικές θέσεις στο τραπεζικό σύστημα υποκινούν άλλα στελέχη ώστε να καταθέσουν αγωγές κατά της Εθνικής τράπεζας
Πρωτοφανής εξέλιξη στα ελληνικά τραπεζικά χρονικά.
Πρώην στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που κατέχουν μάλιστα σημαίνουσες θεσμικές θέσεις στο τραπεζικό σύστημα υποκινούν άλλα στελέχη ώστε να καταθέσουν αγωγές κατά της Εθνικής τράπεζας επειδή…τους ζήτησε να πληρώσουν τα απλήρωτα δάνεια τους.
Ας πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή.
Το bankingnews είχε αποκαλύψει πριν μήνες ότι πολλά στελέχη της Εθνικής τράπεζας – ήταν 104 στελέχη – είχαν λάβει για stock options δάνεια για να ασκήσουν τα δικαιώματα τους έναντι μετοχών.
Αυτά συνέβησαν πριν χρόνια όταν οι τράπεζες μέσω των stock options επιβράβευαν τα στελέχη τους.
Όμως τα χρόνια πέρασαν, οι μετοχές κατέρρευσαν και τα δάνεια έμειναν απλήρωτα.
Η Εθνική είχε υιοθετήσει ένα μοντέλο ετήσιας ανανέωσης των δανείων οπότε κάθε χρόνο τα τραπεζικά στελέχη ενώ δεν πλήρωναν δεν θεωρούνταν τα δάνεια ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.
Το bankingnews πριν μήνες είχε αποκαλύψει ότι θεσμικός παράγοντας ο Επιθεωρητής της ΤτΕ Γιώργος Πάσχας ενώ εκ της θέσεως του δεν θα έπρεπε να έχει καμία εκκρεμότητα δεν είχε πληρώσει δάνειο 500 χιλ ευρώ – συγκεκριμένα 485 χιλιάδων ευρώ –.
Ο Γιώργος Πάσχας ως επιθεωρητής του τραπεζικού συστήματος θα έπρεπε πρώτος να δίνει το καλό παράδειγμα και να μην έχει καμία εκκρεμότητα, δεν μπορεί να χρωστάει 485 χιλιάδες ευρώ στην Εθνική και ταυτόχρονα να επιθεωρεί την Εθνική τράπεζα.
Η Εθνική τράπεζα αρχές Απριλίου έστειλε σε περίπου 35 στελέχη που έχουν ακόμη δανειακές εκκρεμότητες με την τράπεζα επιστολές ενημερώνοντας τους ότι έως τέλη Απριλίου έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις τους.
Μάλιστα η Εθνική προτείνει να μετατραπεί η αρχική δανειακή σύμβαση σε νέα σύμβαση 10ετούς διάρκειας τοκοχρεολυτικού δανείου.
Π.χ. για ένα δάνειο 500 χιλιάδες ευρώ συν τους τόκους προκύπτει περίπου 5.000 ευρώ δόση μηνιαίως.
Η Εθνική τράπεζα ορθώς έλαβε αυτή την πρωτοβουλία γιατί το ζήτημα αυτό έπρεπε να κλείσει.
Όμως συνέβη το εξής παράδοξο.
Κάποιο πρώην στέλεχος της Εθνικής, που είναι σήμερα εν ενεργεία στέλεχος με θεσμική ιδιότητα υποκινεί άλλα στελέχη να καταθέσουν αγωγές κατά της Εθνικής τράπεζας ώστε να μην πληρώσουν τα δάνεια ή να χρονοκαθυστερήσουν.
Το επιχείρημα που επικαλούνται είναι ότι το stock options ήταν bonus της Εθνικής στα στελέχη της οπότε δεν πρέπει να πληρώσουν.

Συμπέρασμα

Όποιος παίρνει δάνειο πρέπει να το πληρώνει.
Ειδικά μάλιστα στελέχη όπως ο επιθεωρητής της ΤτΕ Γ. Πάσχας ο οποίος πρέπει πρώτος να δίνει το καλό παράδειγμα.
Εάν ο επιθεωρητής των τραπεζών δεν πληρώνει τις δανειακές υποχρεώσεις του τότε ποιος πρέπει να πληρώσει τα δάνεια του;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης