Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εύσημα Trump στην Ελλάδα και σε άλλα 6 κράτη για τις δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ - Πυρά κατά της Γερμανίας

tags :
Εύσημα Trump στην Ελλάδα και σε άλλα 6 κράτη για τις δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ - Πυρά κατά της Γερμανίας
Η Γερμανία πρέπει να επιδείξει ηγετικό ρόλο στη Συμμαχία αντιμετωπίζοντας τη μακροχρόνια υστέρηση των συνεισφορών της είπε ο Trump
Εύσημα στην Ελλάδα και σε άλλα 6 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ απέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για το ότι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ δεδομένου ότι επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες.
Ο Trump κατά τη συνάντηση του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg ευχαρίστησε τα εν λόγω κράτη, αν και δεν δίστασε να απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις σε άλλους.
«Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά κράτη του ΝΑΤΟ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιτύχουν τον νατοϊκό στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες...
Το ποσοστό 2% (σ.σ. του ΑΕΠ) εκπληρώνεται από την Πολωνία, την Ρουμανία, την Εσθονία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Έκαναν αυτό που έπρεπε...
Και πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία τους αναλογούσαν» είπε ο Trump, ο οποίος αναφέρθηκε και στους ασυνεπείς και κυρίως στη Γερμανία.
«Ειδικότερα, η Γερμανία πρέπει να επιδείξει ηγετικό ρόλο στη Συμμαχία, αντιμετωπίζοντας τη μακροχρόνια υστέρηση των αμυντικών συνεισφορών της.
Η Γερμανία δεν έχει συνεισφέρει αυτά που θα έπρεπε να έχει συνεισφέρει και είναι μια από τις χώρες που έχουν ευεργετηθεί πολύ - πολύ περισσότερο από ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ειλικρινά», τόνισε ο Trump, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ «τώρα, δυστυχώς, πληρώνουμε πολύ περισσότερο από το 2%, το οποίο είναι πιθανώς άδικο για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών...
Έχουμε, όμως, κάποιους που δεν το κάνουν - και θα αντιμετωπισθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης