Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 991 δισ. δολάρια «βλέπει» το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2020, η S&P

tags :
Στα 991 δισ. δολάρια «βλέπει» το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2020, η S&P
Δημοσιονομικό έλλειμμα-μαμούθ αναμένει για τις ΗΠΑ το 2020 (και) η S&P
Στο ασύλληπτο επίπεδο των 991 δισεκ. δολαρίων αναμένει το δημοσιονομικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών η Standard & Poor’s, για το έτος 2020, επικαλούμενη, κυρίως, τη φορολογική μεταρρύθμιση που εφάρμοσαν οι Ρεπουμπλικάνοι από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η «τρύπα» θα φθάσει τα 700 δισεκ. δολάρια το 2020, επισημαίνεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσιονομικό έλλειμα κορυφώθηκε το 2009, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με το ποσό να εκτοξεύεται στο 1,4 τρισεκ. δολάρια.
Τον Ιανουάριο του 2017, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Donald Trump, ανερχόταν σε 438 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η S&P είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους αμερικανικούς οίκους που δεν ορίζει την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τις Η.Π.Α., καθώς τις είχε υποβαθμίσει «ΑΑ+» το 2011.
Σε ό,τι αφορά στα πιο πρόσφατα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα, διαμορφώθηκε στα 209 δισεκ. δολάρια τον Μάρτιο 2018, έπειτα από αύξηση της τάξεως του 18% κατέγραψε -σε ετήσια σύγκριση.
Ειδικότερα, τα έσοδα ανήλθαν σε 211 δισεκ. δολάρια, ωστόσο τα έξοδα ήταν κατά πολύ υψηλότερα, ήτοι 420 δισεκ..
Η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που το δημοσιονομικό έλλειμμα μεγεθύνεται, ενώ ταυτόχρονα -λόγω των υψηλότερων αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα- αυξάνονται και οι πληρωμές τόκων (11% υψηλότερες σε ετήσια σύγκριση, τον Μάρτιο 2018).
Για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, το έλλειμμα ανέρχεται σε 600 δισεκ. δολάρια, αυξημένο κατά 14% σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους.
Η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για έλλειμμα ύψους 804 δισεκ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος και την επιστροφή στα ελλείμματα τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2020.

Διαβάστε: Societe Generale: Δημοσιονομικό έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, η κληρονομιά που θα αφήσει ο Trump στις ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης