Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Ελβετία, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Ελβετία, σταθερό το outlook
Η Standard & Poor’s διατηρεί τις κορυφαίες αξιολογήσεις για την οικονομία της Ελβετίας 
Σε «ΑΑΑ» και «Α-1+», κορυφαίες αξιολογήσεις, διατήρησε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Ελβετίας η Standard & Poor’s, χωρίς να μεταβάλει τις σταθερές προοπτικές (outlook).
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ενώ, παράλληλα, θα διατηρηθεί η θεσμική σταθερότητα.
Οι αξιολογήσεις αντανακλούν τα υψηλά επίπεδα ευημερίας και την αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα της οικονομίας, την υψηλή ανταγωνιστικότητα και -συνεπώς- τα υψηλά πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών, τη θεσμική σταθερότητα και τη δημοσιονομική σύνεση, την ισχύ του ελβετικού φράγκου και την αξιοπιστία της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας (SNB).
Κατά την άποψη του αμερικανικού οίκου, η ελβετική οικονομία πρόκειται να επωφεληθεί από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η οποία «οδηγεί» τη ζήτηση για τις εξαγωγές και, ιδιαίτερα, τα κεφαλαιουχικά αγαθά.
Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 2,9% τον Μάρτιο 2018, από 3,4% ένα χρόνο νωρίτερα, επισημαίνεται, αποδεικνύοντας την ισχυρή αγορά εργασίας.
Το ελβετικό φράγκο υποτιμήθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που ανακουφίζει την ελβετική οικονομία από την βλαπτική ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος.
Η S&P υπολογίζει στο 2,3% και 1,7% την οικονομική ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2029, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, οι εκτιμήσεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης