Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fosun: Θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας στην Folli Follie group - Περιμένουμε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου

Fosun: Θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας στην Folli Follie group - Περιμένουμε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου
Η Fosun κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της FF ενώ η πρώτη επένδυση της στην ελληνική εταιρεία έγινε το 2011
Αποφασισμένη να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στην Folli Follie group εμφανίζεται η Fosun International Ltd μεσα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κινεζικής εταιρείας, Qian Jiannong.
Όπως τόνισε ο Jiannong η εταιρεία αναμένει τα αποτελέσματα του οικονομικού επανελέγχου της FF για τα στοιχεία του 2017 που διενεργεί η Ernst & Young.
«Πιστεύουμε στην εταιρεία", δήλωσε ο κ. Qian, αναφερόμενος στην FF group.
«Ως επενδυτές δεν εμπλεκόμαστε στην εσωτερική λειτουργία της Folli Follie και δεν έχουμε στην κατοχή μας εσωτερική πληροφόρηση», πρόσθεσε σχετικά με τις λογιστικές ατασθαλίες που χρεώνουν στην εταιρεία.
Η FF βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της, για "μαγειρεμένα" στοιχεία το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management. Το QCM σε έκθεση του ανέφερε ότι η Folli Follie διαθέτει μόνο τα μισά καταστήματα απ’ όσα ισχυρίζεται, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να χάσει στο χρηματιστήριο το 60% της αξίας της.
Στο απόηχο της διαμάχης με την QCM, η FF group δημοσίευσε μια νέα λίστα η οποία εμφανίζει ότι πέρσι τα καταστήματα της στην αγορά της Κίνας μειώθηκαν στο ήμισυ, αν και οι πωλήσεις της στην Ασία γνώρισαν άνοδο. Παράλληλα η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ανέθεσε στην Ernst & Young να επανεξετάσει τα οικονομικά της για το έτος 2017.
Η Fosun κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της FF. Η πρώτη επένδυση της στην ελληνική εταιρεία έγινε το 2011, ενώ αύξησε το ποσοστό της σε 16,37% μετά την έκθεση της QCM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης