Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ως «πρόκληση» χαρακτηρίζει η Ισπανία τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Καταλονία

Ως «πρόκληση» χαρακτηρίζει η Ισπανία τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Καταλονία
Ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Inigo Mendez de Vigo δήλωσε  ότι η συμπερίληψη των φυλακισμένων πολιτικών θα απορριφθεί από τα δικαστήρια
Τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα (19/5) ο νέος ηγέτης της Καταλονίας Quim Torra, στο οποίο περιλαμβάνονται πολιτικοί, που είτε βρίσκονται στη φυλακή, είτε στο εξωτερικό, γεγονός που καταγγέλθηκε ως πρόκληση από την ισπανική κυβέρνηση.
Ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Inigo Mendez de Vigo δήλωσε  ότι η συμπερίληψη των φυλακισμένων πολιτικών θα απορριφθεί από τα δικαστήρια που είχαν ήδη εμποδίσει τις προσπάθειες να ονομαστούν κρατούμενοι ή απόντες υποψήφιοι για ηγετικές θέσεις.
«Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης (Καταλανικής) είναι ένα σαφές μήνυμα ότι θέλει να συνεχίσει τα προβλήματα, τη σύγκρουση και την πρόκληση», έγραψε στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Torra ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία Xavier Garcia Albiol .
 Η κεντρική κυβέρνηση βρισκόταν σε αντιπαράθεση με την Καταλονία από τότε που η προηγούμενη περιφερειακή κυβέρνηση προέβη σε εκλογές; για την απόσχιση τον Οκτώβριο του 2017 πριν από τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας που ώθησε τη Μαδρίτη να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής.
Αφού τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας κέρδισαν με οριακή πλειοψηφία στις εκλογές και μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να ονομάσει ηγέτη που δεν ήταν ούτε στη φυλακή ούτε στο εξωτερικό, ο Torra ορκίστηκε πρωθυπουργός τη Δευτέρα (14/5).
Ο Torra, υποστηρικτής της καταλανικής ανεξαρτησίας και στενός σύμμαχος του πρώην ηγέτη Carles Puigdemont, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο, ενώ έχει ληφθεί απόφαση για την έκδοσή του, ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα την κυριαρχία της στην περιοχή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης