Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Έχουμε τεχνική συμφωνία (SLA) με τους δανειστές - Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου το θέμα της μεταμνημονιακής εποπτείας

tags :
Τσακαλώτος: Έχουμε τεχνική συμφωνία (SLA) με τους δανειστές - Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου το θέμα της μεταμνημονιακής εποπτείας
«Από εδώ και πέρα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της μεταμνημονιακής εποπτείας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών
Έχουμε τεχνική συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα επικυρωθεί Eurogroup της επόμενης Πέμπτης (24/5), όπου θα μάθουμε και περισσότερα για το πώς κινούνται οι συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες ο υπουργός τόνισε πως ο φετινός φόρος στα ακίνητα θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές από τη στιγμή που το καουρτέτο δέχθηκε τις εισηγήσεις της ελληνικής πλευρές σχετικά με την αναθεώρησή τους.
Από εδώ και πέρα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της μεταμνημονιακής εποπτείας, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι.
Σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Το ένα κομμάτι του παζλ έχει πάρει το δρόμο του την Πέμπτη (24/5) θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ, και στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία.
Για τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκε με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά.
Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας.
Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης