Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τροφή για σκέψη και ολίγη περισυλλογή

tags :
Τροφή για σκέψη και ολίγη περισυλλογή

Φτάσαμε δύο συνεδριάσεις πριν την ένταξη της αγοράς σε αναδυόμενη κατηγορία και κάπου εδώ τα ψέματα τελειώνουν. Η ημερομηνία της 26ης Νοεμβρίου δεν θα είναι «άλλη μια ημέρα στο ΧΑ» . Θα έχει τζίρο και έντονες διακυμάνσεις στην δεκάδα των μετοχών που θα μπουν στον δείκτη των αναδυόμενων.

Βάση ιστορικών στοιχείων οι μεγαλύτεροι τζίροι της χρονιάς παρατηρούνται σε ημερομηνίες αναδιαρθρώσεων δεικτών και ειδικά όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές σε πλήθος και αξία στάθμισης.

Όταν η Ελλάδα είχε πρωτοεισαχθεί στους δείκτες του MSCI (Μάιος 2001) το κοντέρ είχε γράψει 824 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 237 εκ. ευρώ αποτελούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανατρέχοντας πίσω σε εκείνη την ημέρα παρατηρούμε σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ υψηλού και χαμηλού στις μετοχές που ήταν τότε και τώρα στην βασική λίστα διαμόρφωσης του δείκτη.(Μόνον η ΔΕΗ απουσίαζε)...

ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και μελαγχολείς... γιατί η Σοφοκλέους πάντα το μόνο που φοβόταν ήταν... οι ξένες αγορές!! ( τρομάρα μας και χίλιες φορές ξανά τρομάρα μας... )

Πάνω από τις 16.000 μονάδες εδραιώθηκε ο Dow Jones. Έπιασε τις 1.800 μονάδες ο S&P για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε απόσταση αναπνοής από τις 4.000 ο Nasdaq. Έβδομη εβδομάδα κερδών για Dow και S&P.

Και εμείς να έχουμε γράψει καμμιά 15αριά κράχ που είχαν ως αποτέλεσμα το 78% των κωδικών να είναι αξίας μέχρι 3000 ευρώ κι άλλο ένα 13% μέχρι 9000 ευρώ.


ΓΕΝΙΚΑ και ούτως ειπείν οι των FF Group, Jumbo και Τιτάνα παραδίνουν ορισμένα αξέχαστα μαθήματα. Και αφήνουν τους άλλους να βλέπουν την πλάτη τους...

ΑΜ κι αυτή η ΜΟΗ; Δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα. Και νάχεις τα ΕΛΠΕ να σου κάνουν πλάκα στο ταμπλό...

ΒΟΣΥΣ: Αποτιμάται δηλαδή στα 7,5 εκατ. και πουλώντας τις ιδιόκτητες αποθήκες της στη Jumbo θα εισπράξει 10,7 εκατ. ευρώ. Και χρωστάει 6,4 εκατ. ευρώ. Δικαιολογεί διπλή τιμή και βάλε... με την book value στα 3,5000 ευρώ και στο ταμπλό...1,1800!!.

Και υποχωρούσε και χθες στο ταμπλό με συναλλαγές 4100 τμχ ενώ προσφερόντουσαν κι άλλα 1700 τμχ(!). Κάπου εδώ σταματάει ακόμη και η λογική, η χρηματιστηριακή...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης