Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

tags :
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Άκαρπη αποδείχθηκε  για το Γενικό Δείκτη τόσο η διείσδυσή του μέσα στη ζώνη διακύμανσης των 1180 με 1200 μονάδων όσο και η προσπάθεια ανοδικής διαφυγής από το προηγούμενο υψηλό του Οκτωβρίου, στις 1202,77 μονάδες, σχηματίζοντας στο ημερήσιο chart τιμών  μια επικίνδυνη για το βραχυχρόνιο σκηνικό διπλή κορυφή πέριξ των 1200 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

 

"Λαβωμένη" μετά και την άτσαλη μετάταξη στους δείκτες  MSCI  την περασμένη Τρίτη, είναι και  η ανοδική κυματική κίνηση, που ξεκίνησε  από τη βάση της στήριξης των 1120 μονάδων προϊδεάζοντάς μας έτσι αρνητικά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ιδιαίτερα εάν ο Γενικός Δείκτης δε επανέλθει με ισχυρούς ανοδικούς καταλύτες πάνω από τις 1180 μονάδες.

Πιθανή καθοδική προσέγγιση της κάτω ζώνης στήριξης των 1120 με 1100 μονάδων ίσως αυτή τη φορά "να αποβεί μοιραία" ανοίγοντας το δρόμο για τη κατάβαση έως το τριγωνικό επίπεδο στήριξης μεταξύ των 1075 με 1050 μονάδων.

 

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων 9μήνου, όπου αρχίζουν και  εμφανίζουν την άκρως  "άνυδρη" κατάσταση της Αγοράς, σε συνδυασμό με τη δοκιμασία της Κυβερνητικής συνοχής στα σημαντικά προς ψήφιση νομοσχέδια (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, Πλειστηριασμοί κτλ ), όπως και οι πιθανές ρευστοποιήσεις για τις εξασκήσεις των warrants των Τραπεζών ίσως αποδειχθούν προσεχώς ως "υποκινητές" της προαναφερόμενης καθοδικής κίνησης.
 

Ο βραχυχρόνιος σχηματισμός της διπλής τοπικής κορυφής στις 400 μονάδες  και η άρνηση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης να διέλθει εκ νέου πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης του περασμένου Αυγούστου, στις 398 μονάδες, μας βάζει σε διαγραμματικές σκέψεις πραγματοποίησης στις επόμενες συνεδριάσεις μιας καθοδικής επαναξιολόγησης της σημαντικής περιοχής στήριξης των 375 με 365 μονάδων.

Πτωτική καταστρατήγηση της εν λόγω ζώνης με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα θέσει ως καθοδικό στόχο τη μεσοπρόθεσμη περιοχή στήριξης των 350 μονάδων. Αλλαγή στο προαναφερόμενο καθοδικό σενάριο θα προκληθεί μόνο με την ανοδική "αρπαγή" του σημείου των 400 μονάδων, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης