Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΟ ''ΚΟΥΦΟ'' ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ....

tags :
ΤΟ ''ΚΟΥΦΟ'' ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ....




ΤΟ ''ΚΟΥΦΟ'' της ημέρας: H Credit Suisse καλωσορίζει την Ελλάδα στις αναδυόμενες Αγορές, αλλά εκτιμά ότι στην πραγματικότητα δεν ανήκει (ούτε...) στην κατηγορία αυτή.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Ελλάδα δεν καλύπτει ορισμένες από τις βασικές τυπικές προϋποθέσεις για τις αναδυόμενες Αγορές, όπως οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στο ΑΕΠ και τα εταιρικά κέρδη, η δημογραφική δυναμική, ο χαμηλός βαθμός αστικοποίησης, αλλά και η ανταγωνιστικότητα.

Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες αναδυόμενες έχει υψηλό χρέος και χαμηλή εισροή ξένων επενδύσεων. Σύμφωνα με την ανάλυση της Credit Suisse, η Ελληνική Αγορά, παρότι ανήκει στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης, προσφέρεται λιγότερο...

  • για να επενδύσει κάποιος στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης, δεδομένου ότι οι Αγορές της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας υπεραποδίδουν καλύτερα σε σχέση με τον MSCI Europe.


CREDIT SUISSE: Επισημαίνει, ότι οι Ελληνικές μετοχές είναι σε διαπραγμάτευση σε ιστορικό χαμηλό σε σχέση με το book value, σε 80% discount σε σχέση με τις άλλες αναδυόμενες Αγορές (το discount είναι 40% εάν εξαιρεθούν οι Τράπεζες).

Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη οι προβλέψεις 12μήνου για τα κέρδη τότε ο δείκτης τιμών προς κέρδη (P/E) φτάνει σε premium 140% για το σύνολο της Ελληνικής Αγοράς σε σχέση με τις άλλες αναδυόμενες Αγορές.

Ακόμα και εάν εξαιρεθεί ο Χρηματοπιστωτικός Τομέας, η Ελληνική Αγορά παραμένει σε premium 25% σε σχέση με τις άλλες αναδυόμενες.

Σ.Σ.: Την ίδια λογική χρησιμοποιούσαμε εμείς πριν μερικούς μήνες για τις μετοχές των ΕΧΑΕ, του ΤΙΤΚ, της ΤΕΝΕΡΓ, του ΟΠΑΠ κλπ επειδή δεν είχαν καλά p/e... Καλά κρασιά που λέμε...

Κάθε αγορά δεν μπορεί να σχολιάζεται με γενικότητες...  Και όταν δεν ξέρεις τις εκάστοτε πραγματικά άξιες και ποιοτικές εταιρείες της (εμφανές αυτό) καλύτερα τότε να μην μιλάς...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης