Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - σήμερα ο Απόστολος Μάνθος

tags :
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - σήμερα ο Απόστολος Μάνθος
Οι τελευταίες αλλαγές στις σταθμίσεις και στη βαρύτητα των τίτλων, που απαρτίζουν το Γενικό Δείκτη   έχουν δημιουργήσει μερική στρέβλωση στη τεχνική εικόνα  του Δείκτη καθιστώντας περισσότερο αινιγματική τη σωστή αξιολόγηση της Αγοράς, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλείσιμο της 10ης Δεκεμβρίου, στις 1200 μονάδες, όπου εάν παρέμεναν οι  "βαρύτητες" του περασμένου μήνα ο Γενικός Δείκτης θα βρισκόταν στις 1177 μονάδες, περίπου.

Έτσι για να μπορέσουμε βραχυχρόνια να αδρανοποιήσουμε το φαινόμενο αυτό ανεβάσαμε τη ζώνη αντίστασης από τις 1180 με 1200 μονάδες στις 1215 με 1235 μονάδες "τεκμηριώνοντας έτσι ποιο επιτυχημένα" μια πιθανή ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1235 μονάδες.

Προς το παρόν όμως,  όσο   το στρατόπεδο των "Bulls" "δηλώνει αδυναμία διαπερατότητας" της  εν λόγω ζώνης  τόσο θα αυξάνεται η δύναμη των "Bears" "ανοίγοντας την όρεξή τους" για την πραγματοποίηση ενός  καθοδικού "retracement"  προς τη κάτω ζώνη στήριξης των 1140 με 1120 μονάδων.

"Χορηγούς" στην εκδήλωση ενός τέτοιου καθοδικού έργου βρίσκουμε και στους εβδομαδιαίους σχηματισμούς αρκετών Δεικτοβαρών τίτλων με τα  τελευταία αποτυπωμένα candlesticks να "αναδύουν ανοδική κόπωση" και απαρχή αναστροφής  της υπάρχουσας τάσης.

Μετά τη  "fake" διάσπαση των 400 μονάδων, στις αρχές του μήνα, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκδήλωσε μια έντονη καθοδική κίνηση προς τις 383 μονάδες αποφεύγοντας όμως να έρθει σε αντιπαράθεση με τον απλό κινητό μέσο της μεσοπρόθεσμης τάσης των 50 ημερών, στις 380 μονάδες περίπου.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η "ποιότητα του καυσίμου", που διαθέτει ο εν λόγω δείκτης για την επιβεβαιωμένη, ή μη, ανοδική διάσπαση των 400 μονάδων, στοιχείο, που εκλείπει από τη μέχρι τώρα εικόνα, ενώ έντονη ανοδική δυσπραγία αρχίζουν και εμφανίζουν αρκετοί τεχνικοί δείκτες.


"Πάντως ισχυρό πτωτικό 'alert' θα λάβουμε από την επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση του προαναφερόμενου μεσοπρόθεσμου κινητού μέσου, στις 383 με 380 μονάδες, γεγονός, που μπορεί να μετατρέψει το ανοδικό κύμα του περασμένου καλοκαιριού  σε πλαγιοκαθοδικό βάζοντας ως αρχικό στόχο τις 355 μονάδες" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης