Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

tags :
ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...
OI EIΔIKOI ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: "Το νέο ανοδικό κύμα της Αγοράς βρίσκεται εν εξελίξει, με μόνο 'καύσιμο' τις προσδοκίες του επόμενου εξαμήνου που επικεντρώνονται σε πιθανές πολιτικές και δημοσιονομικές εξελίξεις", αναφέρει ο Νίκος Καυκάς.

Παρά το γεγονός ότι κάθε ανοδική κίνηση της Αγοράς θεωρείται ευπρόσδεκτη, δεν μπορούν να μην δημιουργήσουν προβληματισμούς η ταχύτητα και ένταση των χρηματιστηριακών αποδόσεων, των τελευταίων ημερών.

Επιπλέον, αν και υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις διάχυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. συνεχίζουν να κινούνται από τους ίδιους και απόλυτα γνωστούς πρωταγωνιστές.

Σε περίπτωση ελεγχόμενης διόρθωσης, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το σενάριο "αλλαγής σκυτάλης" με τις υπεραποδόσεις να σημειώνονται από τίτλους και λιγότερο "απαιτητικών" αποτιμήσεων...

ΠΟΥ ουσιαστικά έχουν υστερήσει, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση καλύτερης συμπεριφοράς και από τον Τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Merit ΑΧΕΠΕΥ, παραμένει σαν εφικτός στόχος έτους οι 1400 "plus" μονάδες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν υποτροπές σε πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, αν το δύσκολο εγχείρημα εξόδου της Χώρας στις Αγορές στεφθεί από επιτυχία, το "plus" στον στόχο των 1400 μονάδων να είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέσα στο έτος, ελεγχόμενη υποχώρηση του Δείκτη, μέχρι τις 1050 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης