Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

H AΠΟΨΗ...

tags :
H AΠΟΨΗ...
Η ΑΠΟΨΗ:

Το πολιτικό ρίσκο θα αυξηθεί στην Ελλάδα, μια χώρα που εμφανίζει ένα αντικειμενικά μη βιώσιμο χρέος. Τα 321 δισ. ευρώ που είναι το συνολικό χρέος της Ελλάδος καθιστά την χώρα όμηρο των δανεικών.

Η πολιτική των πρωτογενών πλεονασμάτων μπορεί να συνδράμει θετικά μεν αλλά δεν θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος. Τα χρέη δεν αποπληρώνονται, κανένα κράτος δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος του αλλά η Ελλάδα που έχει υποστεί τεράστια ζημία στο εθνικό της πλούτο χρειάζεται βιώσιμη λύση στο χρέος που είναι το haircut.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι άπαξ και τα χρέη του πλανήτη δεν αποπληρώνονται και δεν θα αποπληρωθούν, ο στόχος πρέπει να είναι η μείωση των τοκοχρεολυσίων. Η προσέγγιση αυτή είναι εύλογη για μια χώρα που έχει πρωτογενή πλεονάσματα και ρυθμούς ανάπτυξης άνω του +2,5%.

Η Ελλάδα έχοντας χάσει το 26% του εθνικού της πλούτου θα χρειαστεί 10 χρόνια ακόμη και με μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων για τα δάνεια των 245 δισ. που σύναψε από την Τρόικα και το ΔΝΤ για να μπορέσει να ανακάμψει.

Η λύση του haircut είναι άμεση, δραστική και επωφελής για την κοινωνία. Το haircut είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό χρέος, αυτό το ξέρουν όλοι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης