Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

JP Morgan: Το ράλι του ΧΑ αναμένεται να συνεχιστεί για τρεις λόγους...

tags :
JP Morgan: Το ράλι του ΧΑ αναμένεται να συνεχιστεί για τρεις λόγους...
Σε φάση ελεγχόμενης διόρθωσης η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μετά τις ισχυρές αποδόσεις που συνόδευσαν τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς, με τους εγκαίρως επιβιβασθέντες να σπεύδουν σε κατοχυρώσεις κερδών. Αφορμή, πέρα από τις ισχυρές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, αποτέλεσε και η  αναβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank (καθώς προαπαιτείται το πόρισμα της BlackRock) που διαφοροποιεί ελαφρώς το τοπίο στον κλάδο στην παρούσα φάση, δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους πωλητές.

Έτσι, η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε ένα σταθερό αρνητικό μοτίβο με την πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων να κινείται πτωτικά και με τις περισσότερες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζουν αδυναμία στήριξης. Ωστόσο, οι σχετικές εκπλήξεις δεν έλειψαν στις δημοπρασίες, όπου οι αγοραστές με στοχευμένες εντολές αγορών σε επιλεγμένους τίτλους (όπως του ΟΛΠ, της Πειραιώς) κατάφεραν να μετριάσουν τις απώλειες και να δώσουν κλείσιμο στον γενικό δείκτη ακριβώς πάνω στις στηρίξεις.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδοσυνεδριακή κίνηση στο εύρος των 1.255,93-1.279,86 μονάδων ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 1.260,70 μονάδες με απώλειες 2% και με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 105,6 εκατ. ευρώ. Με πτώση άνω του 2% (τερματίζοντας στις 414,44 μονάδες) το κλείσιμο για τον δείκτη FTSELargeCap, ενώ ο δείκτης των τραπεζών κατάφερε να μαζέψει από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 195,81 μονάδων (όπου εμφανίζονται οι πρώτες στηρίξεις), στις 198,06 μονάδες με πτώση κατά 1,62%.

Εν τω μεταξύ διατήρηση του ράλι της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αναμένει η JP Morgan με χθεσινή έκθεσή της στην οποία προσθέτει την Τράπεζα Πειραιώς στην λίστα με τις 10 κορυφαίες επιλογές της. Όπως αναφέρει το ράλι του ΧΑ αναμένεται να συνεχιστεί για τρεις λόγους:

1) Οι αποτιμήσεις των μετοχών των εταιρειών παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές των αναδυόμενων αλλά και των αναπτυγμένων αγορών. 2)Το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2014 για πρώτη φορά από το 2007, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να υποχωρήσουν περαιτέρω και 3) Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη underweight αγορά στις αναδυόμενες αγορές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης