Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πάνω που έχαναν κάθε πίστη...

tags :
Πάνω που έχαναν κάθε πίστη...
Πάνω που έχαναν κάθε πίστη...

Η «μαγιά» των αγορών είναι οι μικροί ιδιώτες επενδυτές, αυτοί είναι που τροφοδοτούν το σύστημα με ρευστότητα και ενδιαφέρον. Αυτοί είναι που προσδίδουν ενδιαφέρον και εμπορευσιμότητα πιο «δημοκρατικά» στο χρηματιστήριο, επιλέγοντας και μετοχές μεσαίας και μικρότερης αποτίμησης. Γιατί, τα ξένα χαρτοφυλάκια – λόγω μεγέθους – επενδύουν μόνο σε μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ισχυρής εμπορευσιμότητας και συγκεκριμένων κανόνων σε ότι αφορά το freefloat.
-----------

ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΕΝΑ, χιλιοειπωμένα αλλά έλα που τώρα κάτι αρχίζει να φωτίζει στον μέχρι πρότινος χλωμό ορίζοντα. Εκεί που έχαναν κάθε ελπίδα, κάθε πίστη ότι κάποτε θα άλλαζε αυτό το αρρωστημένο φαινόμενο της ενασχόλησης με 15-20 μετοχές και όλες οι άλλες να πάνε..., η αγορά ξαφνικά και απροσδόκητα το ''γύρισε'' το τιμόνι..Και το πήρε ελαφρά λιγάκι αλλιώς...

ΚΑΙ η διάχυση του ενδιαφέροντος προς τις κατώτερες κατηγορίες του Χ.Α. άρχισε να ζεσταίνει για τα καλά τις παγωμένες επενδυτικές ψυχές των μικροεπενδυτών. Οι οποίοι προτιμούν να ασχολούνται μεν με το ταμπλό, αλλά όχι σε... μοιρασμένη ''κτυπημένη'' τράπουλα όπου δεν μπορούν καν να αντιπαρατεθούν στους ''ελέφαντες'' του συστήματος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ το σχόλιο του Θανάση Σταυρόπουλου στη καθημερινή στήλη του στο Euro2day, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε το πολύ πετυχημένο ...'' «Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις.

Τα πράγματα τα όμορφα, όσο τα θέλεις χάνονται τυχαία, κι ας ψάχνεις σε πολυόροφα, στα υπόγεια είναι η θέα» αναφέρει μεταξύ άλλων το τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους (εκτέλεση Πασχάλης Τερζής) και αυτό φαίνεται να το ενστερνίζεται σε μεγάλο βαθμό από την έναρξη της νέας χρηματιστηριακής χρονιάς το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Την ώρα που οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. δείχνουν να δυσκολεύονται στο να δώσουν κλεισίματα υψηλότερα των 1300 και 430 μονάδων, αργά αλλά σταθερά δείχνουν να αφυπνίζονται, συναλλακτικά και όχι μόνο, όλο και περισσότεροι τίτλοι μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων''... Παραστατικότατος ο φίλτατος Θανάσης...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης