Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

TI ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ οι αναλυτές

tags :
TI ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ οι αναλυτές
ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ οι αναλυτές: Διόρθωση τεχνικού χαρακτήρα, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χ.Α., με κάτω όριο τις 1200 μονάδες. Οι οποίες αν αποδειχθούν ισχυρή στήριξη, τότε δεν αποκλείεται ο Γενικός Δείκτης να επιστρέψει προς τις 1250 - 1260 μονάδες, σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Καυκά.

Σε αντίθετη περίπτωση και αν οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις επιδεινωθούν, δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω διολίσθηση του Δείκτη προς τις 1100 μονάδες, με ενδιάμεση στήριξη στις 1160 μονάδες.

Την ώρα που οι γενικότερες εξελίξεις, όσον αφορά την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, βρίσκονται σε "νεκρό σημείο" η Αγορά παραμένει θεατής στη διαφαινόμενη "σύγκρουση" μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών.

Από εκεί και πέρα, το πιο θετικό νέο είναι η μη περαιτέρω επιδείνωση ορισμένων μακροοικονομικών στοιχείων και κατ΄ επέκταση σταθεροποίηση της εικόνας της οικονομίας, με έκδηλη την έλλειψη ρευστότητας, κάτι που επί της ουσίας "απαγορεύει" κάθε σκέψη για επιστροφή σε σημαντική ανάπτυξη.

Σε περίπτωση διατήρησης του θετικού κλίματος και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Merit ΑΧΕΠΕΥ, πιθανές εισηγμένες που μπορεί να υπεραποδώσουν το 2014, είναι οι Μυτιληναίος, Μέτκα και ο Κατασκευαστικός κλάδος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης