Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Berenberg Bank: Δίκαιη τιμή για Eurobank τα 0,7480 του ευρώ

tags :
Berenberg Bank: Δίκαιη τιμή για Eurobank τα 0,7480 του ευρώ
Με ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες, στις 29 Γενάρη, η Berenberg βλέπει δίκαιη τιμή για την Eurobank, τα 0,7480 του ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αναλύτρια της Berenberg, Έλενα Παπούλα, μετά από συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της με εκπροσώπους των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, με το ΤΧΣ και το υπουργείο Οικονομικών, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι στην παράγραφο 3 της πρώτης σελίδας της ανάλυσης, αναφέρεται ότι η πιο ευνοημένη τράπεζα από την εξέλιξη στον αναβαλλόμενο φόρο, είναι η Eurobank, της οποίας το Core Tier1 από 8,1, διαμορφώνεται σε 13,5.

Αναφέρει επίσης, ότι έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι μελλοντικές της ζημιές, θα καλύπτονται από το υψηλό Core Tier1, θα κρατάει δηλαδή η Eurobank τον δείκτη αυτόν στο 9 και έτσι δεν πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συμπληρώνει, βεβαίως, η Berenberg ότι η τράπεζα θέλει να προχωρήσει σε αύξηση 2 δισ. ευρώ (σ.σ: και καλά κάνει), μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

Επιπλέον, η έκθεση με βάση στοιχεία του εννεαμήνου του 2013 και με κεφαλαιοποιήσεις, χωρίς τα warrants, της 29ης Ιανουαρίου, δίνει ξεκάθαρα ότι η μεν Alpha Bank  έχει δείκτη P/TBV 1,1, η Πειραιώς έχει επίσης 1,1 και η Εθνική 2,1.

Για να παίξει, όμως, η Eurobank με P/TBV 1,1, θα πρέπει η μετοχή της να βρίσκεται στο 0,7480 ευρώ (TBV εννεαμήνου=0,68).


Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες και λόγω του ότι η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 28 Φεβρουαρίου, η Τρόικα θα δώσει το Ο.Κ. για την αύξηση, με παράμετρο minimum τιμή, λόγω  ιδιωτικοποίησής της και με ρήτρα ο στρατηγικός, να κρατήσει για τρία χρόνια το ποσοστό του.

Το σκεπτικό αυτής της επιλογής, εδράζεται στο ότι όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι σε εύλογο χρονικό διάστημα, παλιοί και νέοι μέτοχοι της Eurobank, αλλά και ο Έλληνας φορολογούμενος, με χρήματα του οποίου διασώθηκε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης