Επί του Πιεστηρίου

Τόσο εύστοχο και πόσο αληθινό αυτό το κείμενο!!!

tags :
Τόσο εύστοχο και πόσο αληθινό αυτό το κείμενο!!!

Μια ζωή… πλιάτσικο, κουλτούρα καταστροφής - Δύο Ελλάδες συγκρούονται…

Του Αποστόλη Σκουμπούρη

Κάποιοι, επενδύουν στην καταστροφή, είτε από εθισμό, είτε από εγγενές «ελάττωμα», είτε από ιδιοτελή στόχευση. Πιστεύουν ότι θα κερδίσουν κάτι αν διαλυθούμε εντελώς ως χώρα, ως κοινωνικός ιστός, ως οικονομία και επιχειρήσεις (ότι έχει απομείνει τέλος πάντων)

Μια ζωή πλιάτσικο, απουσία εθνικής συνείδησης, καμιά αίσθηση κοινωνικότητας. Η μιζέρια, η καχυποψία και τα σενάρια συνομωσίας έχουν γίνει... εθνικό σπορ, «επιδοτούμενο» από... ψεκασμένους και... καμένους πολιτικούς, ή από συγκεκριμένα εκδοτικά και επιχειρηματικά κέντρα.

Σε μια συγκυρία που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει τους πολιτικούς, ρίχνοντας τα ιδεολογικά «κάστρα» του παρελθόντος, κάποιοι βάζουν ξανά ταμπού. Κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν τα... μαγαζάκια τους, σε Τύπο, κανάλια, κόμματα, παράγκες πάσης φύσεως και αρνούνται το... μέλλον!

Δύο Ελλάδες, δύο κουλτούρες, συγκρούονται με έμφαση! Η Ελλάδα του παρελθόντος, που έμαθε να σκέφτεται, να ζει και να επιβιώνει… οπαδικά, και η Ελλάδα της Ευρώπης και του μέλλοντος! Από την έκβαση αυτής της... μάχης, θα κριθεί και το μέλλον της χώρας τα επόμενα 30-50 χρόνια!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης