Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

''HOT'' οι τραπεζικές μετοχές στη τετραετία 2014-2017...

tags :
''HOT'' οι τραπεζικές μετοχές στη τετραετία 2014-2017...
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ως γνωστόν στην κάλυψη των τριών ελληνικών τραπεζών, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνικής έχει προχωρήσει και η JP Morgan. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα - θυμίζουμε - δίνει σύσταση overweight για την Alpha Bank, με τιμή στόχο στα 0,8400 ευρώ ανά μετοχή.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση είναι κι αυτή overweight, με τιμή στόχο τα 2,0000 ευρώ. Τέλος για την Εθνική, δίνει σύσταση underweight με τιμή στόχο τα 3,9200 ευρώ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως...'' Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι Alpha, Πειραιώς και Εθνική, αναμένεται να καταγράψουν κέρδη ύψους 3,80 δισ. ευρώ το 2017, κατά 30% υψηλότερα από τα προ-κρίσης κέρδη των 2,9 δισ. ευρώ που είχαν ανακοινώσει εν έτει 2007.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Πειραιώς αναμένονται στα 1,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 165% σε σχέση με το 2007, της Alpha Bank στα 1,2 δισ. ευρώ, με άνοδο 52%.

Στο αντίθετο ρεύμα αναμένεται να κινηθεί η Εθνική Τράπεζα, καθώς τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 18% στα 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της JP Morgan.


ΣΧΟΛΙΟ: Προσεχώς οι τιμές - στόχοι θα αναθεωρηθούν και φυσικά προς τα πάνω. Οι μετοχές κατά την ταπεινή μας άποψη - εκτίμηση κατά την τετραετία που διανύουμε (2014-2017) θα κοιτάνε βόρεια.

Και επί του θέματος θα τοποθετηθούμε εκτενώς και λίαν προσεχώς. Πάντως η πλέον θετική έκπληξη θάρθει από αλλού, πλην της τριάδας...

Υ.Γ.: Στα των οίκων και τι πρεσβεύουν αυτοί και οι αναλυτές τους τα αναφέρουμε απλά για... κουβέντα να γίνεται. Οι εκθέσεις τους πάντα κρύβουν σκοπιμότητες - πλην εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα - που ο κοινός επενδυτικός νους δεν δύναται να συλλάβει... Σιγά μην περιμέναμε να μας πουν, το πότε θα έπρεπε να τοποθετηθούμε στις τραπεζικές μετοχές... Η αξιοπιστία τους έχει χαθεί προ πολλού...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης