Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η ΑΠΟΨΗ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το κορυφαίο success story στην ελληνική αγορά

tags :
Η ΑΠΟΨΗ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το κορυφαίο success story στην ελληνική αγορά
Η ΑΠΟΨΗ - Εκτίμηση: Η Μέτκα φέρνει σχεδόν το 90% των εσόδων της από το εξωτερικό. Πρόκειται επομένως για απόλυτα διεθνοποιημένη εταιρεία.

ΚΑΘΩΣ ανήκει μέσα στους 10 μεγαλύτερους κατασκευαστές ενεργειακών projects παγκοσμίως, πραγματοποιώντας ετήσιο τζίρο πάνω από 1 δισ. ευρώ, επίδοση που ελάχιστες ακόμη εταιρείες του ελληνικού χρηματιστηρίου επιτυγχάνουν.

Η δραστηριότητα της Μέτκα λοιπόν «ρεφάρει» μερικώς το χάντικαπ της… ελληνικής προέλευσής της, καθώς ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό και μέσω αυτών να «χτυπά» τα μεγάλα έργα διεθνώς.

ΚΑΙ παρ’ ότι αντιμετωπίζει σκοπέλους στα εν ενεργεία έργα της σε Συρία και Αίγυπτο - διαθέτει τεράστιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο που πλέον υπερβαίνει μαζί με τις νέες παραγγελίες τα 3,5 δισ. ευρώ!!

ΙΣΩΣ δεν είναι υπερβολή αν γραφτεί, ότι η Μέτκα αποτελεί το κορυφαίο success story στην ελληνική αγορά, την πιο διεθνοποιημένη και εξωστρεφή εταιρεία της χώρας.

ΤΟ μεγάλο ανεκτέλεστο απαιτεί επαρκή χρηματοδότηση με καλούς – κατά το δυνατόν – όρους, ενώ γενικότερα ο όμιλος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω «καταγωγής», παλεύοντας να υποσκελίσει την προκατάληψη και καχυποψία στους διαγωνισμούς έργων που συμμετέχει.

ΓΙΑ όλους αυτούς τους λόγους, τα τελευταία χρόνια ο όμιλος έχει δεχθεί αφόρητες πιέσεις από διεθνείς θεσμικούς, αναλυτές και στελέχη της εταιρείας για να μεταφέρει την έδρα στο εξωτερικό, κάτι που θα έδινε εντελώς νέες αβάντες σε όλα τα επίπεδα. 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης