Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ... σήμερα ο Απόστολος Μάνθος

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ... σήμερα ο Απόστολος Μάνθος
Η ανοδική κωλυσιεργία του Δείκτη να υπερκεράσει τις 1285 μονάδες, "καλλιεργεί καθοδικές δυνάμεις" οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν το Γενικό Δείκτη σε ένα πτωτικό retracement προς την περιοχή στήριξης των 1225 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Στην εξέλιξη μιας τέτοιας κίνησης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το επίπεδο των 1250 μονάδων, καθώς εάν η τμήση συνοδευτεί με υψηλό τζίρο συναλλαγών θα "ανάψει το φως" για ένα πιθανό καθοδικό "peak" προς τις 1200 μονάδες.

Επίσης, η περαιτέρω αδυναμία του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να απεγκλωβιστεί από την ζώνη αντίστασης των 418 - 420 μονάδων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα βίαιο καθοδικό κύμα εκτόνωσης, αρχικά προς τις  405 μονάδες και μετά προς τη σημαίνοντα ζώνη στήριξης των 400 με 394 μονάδων.

Και εδώ, όπως και στο Γενικό Δείκτη, οι δυνάμεις ανοδικής διάσπασης και αλλαγής ρότας  θα πρέπει να ήταν τέτοιες, που θα μπορούσαν να επιφέρουν ισχυρή αλλαγή μεσομακροπρόθεσμου επιπέδου διακύμανσης.

Ο Γερμανικός δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης DAX 30  μετά την "fake" καθοδική διάσπαση του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού στις 9180 μονάδες, έχει επιδοθεί σε ένα  γρήγορο ανοδικό "crescendo" επανερχόμενος με αξιώσεις πάνω από τον αργό απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 9397 μονάδες.

Από εδώ και έπειτα όμως η επαφή του δείκτη με την περιοχή αντίστασης των 9700 μονάδων έχει επιφέρει μια παροδική ανοδική "αλλεργία" "λειαίνοντας το έδαφος" για ένα καθοδικό "pullback" προς τη στήριξη της Fibo κάτω κεντρικής γραμμής  του καναλιού στις 9500 με 9460 μονάδες περίπου.

Η πιθανή εκπλήρωση του προαναφερόμενου καθοδικού σεναρίου θα χρειαστεί  ενδελεχή  ανάλυση, καθώς βρίσκεται στο διαγραμματικό "σταυροδρόμι" μεταξύ των βραχυχρόνιων τάσεων της Αγοράς.

"Στην περίπτωση, που ο δείκτης διασπάσει τελικά με επιβεβαίωση την περιοχή αντίστασης των 9700 μονάδων τότε θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν καθώς θα ανοίξει το δρόμο για την άνω πλευρά του προαναφερόμενου καναλιού πέραν του ψυχολογικού ορίου των 10000 μονάδων", εκτιμά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης