Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΓΚΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ....

tags :
ΤΙ  ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ  ΕΓΚΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ....
Διατηρείται το νωθρό - υποτονικό σκηνικό στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς είναι εμφανής η έλλειψη των νέων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σκέψεις για επανατοποθετήσεις και ταυτόχρονη κίνηση του Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Το εύλογο ερώτημα είναι αν οι επόμενες εξελίξεις δικαιολογούν ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, καθώς η πτωτική κίνηση μόνο από ακραίες εξελίξεις μπορεί να υπαγορευθεί, δεδομένου ότι τα funds που πρόσφατα απέκτησαν μετοχικές θέσεις θα διακρατήσουν τις θέσεις τους αποφεύγοντας την αποεπένδυση από το μοναδικό αναδυόμενο χρηματιστήριο που ανήκει στην Ευρωζώνη, αλλά και από μία Αγορά που λόγω "ρηχότητας" θα τους δυσκολέψει πολύ τις κινήσεις σημαντικής μείωσης θέσεων.

Αν και το απρόβλεπτο "λευκού" ή "μαύρου κύκνου", ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις Αγορές, δύσκολη διαφαίνεται η διαφυγή του Δείκτη από το γνωστό εύρος 1115 - 1306.

Δύσκολη θεωρείται και η άμεση αναβάθμιση της εγχώριας οικονομίας από κάποιο διεθνή οίκο αξιολόγησης, πριν οριστικοποιηθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία για το παρελθόν έτος και όχι μόνο.

O πολιτικός κίνδυνος από τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου μπορεί να εντείνει την εκλογολογία, σε σχέση με το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ενώ καμία αποκρατικοποίηση δεν μπορεί να συντελεστεί (εύκολα) τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, θα χρειαστούν πολύ περισσότερες Κυβερνητικές πρωτοβουλίες από την αναγγελία σύστασης εταιρείας σε ένα 24ωρο, ενόψει της πλειάδας των σωρευμένων αντικινήτρων για ανάληψη σοβαρών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Από την άλλη και σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup, στο "κάδρο των ανησυχιών" ίσως πρέπει να προστεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, αν αυτές αποδειχθεί ότι μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις διεθνείς Αγορές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης