Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

tags :
ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...
"Ως φυσιολογική διόρθωση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την καθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη την εβδομάδα που διανύσαμε" αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η επικείμενη επιστροφή της τρόικας, η κινητικότητα στις αποκρατικοποιήσεις (ΟΛΠ) και η διαφαινόμενη επιτυχής δοκιμασία των "stress tests" για τις Ελληνικές συστημικές Τράπεζες (σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κεφαλαιακές ανάγκες τους προσδιορίζονται στα €5 δισ.), τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν και επισήμως την προσεχή εβδομάδα, αποτελούν θετικά στοιχεία.

Επιπρόσθετα, τα σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων και ξένων Επενδυτικών Τραπεζών για την Ελλάδα, συντηρούν το θετικό κλίμα στην Αγορά Κρατικών χρεογράφων, καθώς το spread των 10ετών εγχώριων Κρατικών ομολόγων με τα Γερμανικά, καίτοι αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης την εβδομάδα που διανύσαμε, παρέμεινε κάτω από τις 600 μονάδες βάσης.

Στον αντίποδα όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε, αφενός την εκτίμηση του ΔΝΤ για πιστωτική συρρίκνωση στην Ελλάδα και μέσα στο 2015 (ουσιαστικά βασικό ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή, ή μη, μελλοντικά του ΔΝΤ στην χρηματοδότηση της Χώρας) και αφετέρου η μετάθεση της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους στο β΄6μηνο του έτους, δηλαδή μετά το πέρας της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Όσον αφορά το εξωτερικό, οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τις αναδυόμενες αγορές, ενώ η Κίνα συνεχίζει να εμφανίζει στοιχεία επιβράδυνσης της οικονομίας (μεταποιητική δραστηριότητα), τη στιγμή που τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστοποιούν την ανάπτυξη (οι επενδυτές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από την πρόθεση της FED να περιορίσει εκ νέου την ποσοτική χαλάρωση).

Από τεχνικής απόψεως ξεκινώντας από το εξωτερικό, οι 1850 μονάδες για τονS&P 500 παραμένουν μια σημαντική περιοχή αντίστασης, όπως και οι 9700-9800 μονάδες για το DAX, ενώ στο το εσωτερικό και το ΓΔ η αντίστοιχη περιοχή οριοθετείται στις 1287-1305 μονάδες.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., την προσεχή εβδομάδα στο εσωτερικό το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στα "stress tests", στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην Αγορά των εγχώριων εταιρικών χρεογράφων.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης