Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 από τις ΒΕΤΑ Sec., Eurobank Erquities και Pantelakis Sec.

tags :
ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 από τις ΒΕΤΑ Sec., Eurobank Erquities και Pantelakis Sec.

TOP 5: Τις (5) πέντε κορυφαίες επιλογές από την ελληνική αγορά για το 2014 έχει ανακοινώσει η Pantelakis Sec. και ας τις ξαναθυμηθούμε...

Από τον κλάδο των τραπεζών, η χρηματιστηριακή τοποθετεί στη λίστα με τα top-picks τη μετοχή της Πειραιώς με τιμή-στόχο 2,00 ευρώ και της Alpha με τιμή-στόχο 0,83 ευρώ.

Οι επιλογές από τους υπόλοιπους κλάδους περιλαμβάνουν τις μετοχές της ΔΕΗ με τιμή-στόχο 13,40 ευρώ, της Motor Oil με τιμή-στόχο 10,00 ευρώ και της ΕΧΑΕ με τιμή-στόχο 10,00 ευρώ.

ΓΙΑ να ξαναδούμε και αυτές της Εurobank Equities που διατηρεί την θετική της στάση απέναντι στην ελληνική αγορά. Οπως είχε αναφέρει σε σχετική έκθεσή της τις κορυφαίες επιλογές της για εφέτος.

Οι τέσσερις λοιπόν κορυφαίες επιλογές της, για τις οποίες δίνει και σύσταση ΑΓΟΡΑ είναι ο ΟΤΕ (με τιμή-στόχο στα 13,00 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (με στόχο τα 10,90 ευρώ), η ΕΥΔΑΠ (στόχος τα 11,00 ευρώ) και η Μέτκα (στα 15,00 ευρώ η τιμή-στόχος).

Επίσης Συστάσεις ΑΓΟΡΑ δίνει για τις μετοχές των MΟΗ (στόχος στα 10,00 ευρώ), ΜΥΤΙΛ (με στόχο τα 7,70 ευρώ), Ελλάκτωρ (στόχος τα 4,50 ευρώ), ΤΕΝΕΡΓ (στα 4,30 ευρώ ο στόχος) και IΝΛΟΤ (με στόχο τα 2,20 ευρώ).

Ενώ δίνει και Συστάσεις ΠΩΛΗΣΗ για τις μετοχές των Coca Cola, Τιτάν, ΕΧΑΕ και Σιδενόρ.

ΒΕΤΑ SEC: Το 2014 αναμένεται να έχει λιγότερους κινδύνους και περισσότερες ευκαιρίες, αφού η χώρα είναι έτοιμη για στροφή στην ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια σκληρής ύφεσης.

Οι αναλυτές της Beta προχώρησαν στην επιλογή μετοχών με βάση τις αποτιμήσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τους τομείς που επωφεληθούν από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τραπεζικός τομέας και ο τομέας των κατασκευών.

Έτσι, για το 2014 χαρακτηρίζει ως κορυφαίες επιλογές τις μετοχές των ΔΕΗ, MΟΗ, Ελλάκτωρ, Alpha και Μυτιληναίο, ενώ με βάση το αισιόδοξο σενάριο της, βλέπει περιθώριο ανόδου του Γενικού Δείκτη μέσα στο 2014 μέχρι και στις 1.450 μονάδες. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης