Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Κρατούμενος στη φυλακή θα μείνει ο Γιώργος Σπανός μέχρι την δίκη

tags :
Κρατούμενος στη φυλακή θα μείνει ο Γιώργος Σπανός μέχρι την δίκη

Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα απολογήθηκε για περίπου τρεις ώρες σήμερα ο Γιώργος Σπανός, που κατηγορείται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Η πλευρά του προέδρου της ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου αισιοδοξούσε πως έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ωστόσο η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Ο Γιώργος Σπανός, που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τελικά κρίθηκε προφυλακιστέος και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

------------------

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων για την υπόθεση περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρόμητος.

Άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι για την υπόθεση προφυλακίστηκαν, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μία ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων.

Στη γυναίκα επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους, ενώ ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης περιβάλλοντος Μανώλης Χατζόπουλος θα απολογηθεί αύριο, Κυριακή.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Μία ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας όπου παραμένουν υπό την προστασία αστυνομικών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης