Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ: Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ: Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ

Μετά την ισχυρή ανοδική κίνηση από τις 1115 μονάδες έως τις 1285 μονάδες, έπρεπε τεχνικά να πραγματοποιήσει μια καθοδική εκτόνωση τόσο για τους υπεραγορασμένους ταλαντωτές όσο και για τη διαγραμματική ανάλυση καθώς "κτυπούσε" στα ημερήσια chart σημαντικά σημεία αντίστασης, στις 1280 και 1285 μονάδες, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.


Έτσι ως όφειλε πραγματοποίησε ένα "υγιές", κατ' ελάχιστον Fibonacci, καθοδικό "retracement" έως το 0,382% (1220 μονάδες) της προαναφερθείσας ανοδικής κίνησης με ασθενή τζίρο συναλλαγών, γεγονός, όπου επανέφερε πολύ γρήγορα τους αγοραστές στο προσκήνιο εκτοξεύοντας το Γενικό Δείκτη πάνω και από τις δύο γραμμικές αντιστάσεις, στις 1279 και στις 1289 μονάδες.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η καταστρατήγηση των 1306 μονάδων, με ιδιαίτερη δυναμική και καταλύτη περαιτέρω ώθησης προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1360 μονάδων.

Απευκταία από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης, θα ήταν μια εκ νέου κωλυσιεργία πέραν των έξι συνεδριάσεων και "χλιαρή" αντιπαράθεση με το όριο των 1306 μονάδων δίχως τα απαραίτητα "καύσιμα" διαφυγής και αλλαγής του πολυαναφερόμενου μεσοπρόθεσμου επιπέδου διακύμανσης μεταξύ των 1095 και των 1300 μονάδων, καθώς θα προκαλέσει μεσοπρόθεσμα ένα εκ νέου καθοδικό κύμα μεγαλύτερης κίνησης "κρούσης" προς τις 1225 με 1200 μονάδες.

Βραχυχρόνια εκτιμάται ως βατή μία επαναξιολόγηση της περιοχής των 1280 μονάδων με "peak" καθόδου τις 1268 μονάδες, διαγραμματικό στοιχείο όπου θα δημιουργούσε ένα "πάτημα" περαιτέρω ανοδικής κίνησης.

Με τη ζώνη αντίστασης των 418 με 420 μονάδων "φλερτάρει" ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνοντας προς το παρόν αδυναμία κατοχύρωσης και κίνησης προς το επόμενο ισχυρό σημείο αντίστασης των 428 μονάδων.

Πιθανή εκ νέου είσοδος του δείκτη στο επίπεδο στήριξης των 410 με 405 μονάδων θα δημιουργούσε την υπόνοια σχηματισμού μιας βραχυχρόνιας τριπλής κορύφωσης πάνω από τις 418 μονάδες γεγονός, όπου θα προκαλούσε "ρίγη" στο υπάρχον ανοδικό σενάριο ανοδικής διαφυγής πάνω από τις 428 μονάδες και καταγραφής νέων ετήσιων υψηλών, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης