Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (τράπεζες) - Στατιστικά κι άλλα τινά...

tags :
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (τράπεζες) - Στατιστικά κι  άλλα τινά...
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτά... η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έδωσε κέρδη 4,84% στον Γενικό Δείκτη και 2,74% στον Τραπεζικό...

Ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε κατά 77% και διαμορφώθηκε στα 109,5 εκατ. ευρώ.

Ο Φεβρουάριος αποδείχθηκε ο δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός μήνας, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει μηνιαία κέρδη 11,34% και τον Τραπεζικό 11,21%.

Η ολοκλήρωση του πρώτου χρηματιστηριακού διμήνου, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη ενισχυμένο κατά 12,71% και τον Τραπεζικό δείκτη ενισχυμένο κατά 10,92%.

ΕΥΡΩΒ: Η μετοχή διαπραγματεύεται σχεδόν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών και ξεκινάει την προσεχή Τρίτη από το 0,5000 ευρώ. Πέρυσι τέτοια ημερομηνία βρισκόταν στα 3,2100 ευρώ και στο -84,4% έκτοτε. Ο μέσος όρος της για το 12μηνο είναι στο 1,2300 ευρώ...

H ING για τη Folli Follie: Στα 29,4 ευρώ από 28,6 ευρώ πριν ανεβάζει το στόχο με σύσταση αγοράς. Ο τίτλος έκλεισε την Παρασκευή στα 25,45 ευρώ.

Η Πειραιώς ΑΧΕ για την Aegean Airlines...  Σύσταση «outperform» με τιμή στόχο τα 9 ευρώ διατυπώνει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή για την Aegean Airlines. Η μετοχή βρίσκεται στα 7,60 ευρώ.

Jumbo: Νέος στόχος στα 15,7 ευρώ από HSBC... Σύσταση overweight με νέα τιμή στόχο στα 15,7 ευρώ από 14,5 ευρώ προηγουμένως διατυπώνει για τη Jumbo η HSBC. Ο τίτλος της Jumbo βρίσκεται στα 13,73 ευρώ, παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 6ετίας με τρομερή ανθεκτικότητα στο ταμπλό.


Η ING για την Coca Cola HBC... Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, στα 21,80 ευρώ έναντι 20,50 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η IBG Securities, διατηρώντας σύσταση «hold». Η μετοχή έκλεισε χθες στα 18,14 ευρώ, έχοντας απώλειες -7,45% το Φεβρουάριο.

-------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-Τράπεζες (από τον Π.Λ.): Επίκεινται ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις τράπεζες τις προσεχείς εβδομάδες.. Συν τοις άλλοις δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη αναμένεται να αποχωρήσουν ή να τους αποχωρήσουν από τις θέσεις κλειδιά που κατέχουν στο επόμενο διάστημα.

Ο ένας σοβαρός αλλά έχει έρθει σε ρήξη, ο δε άλλος χαρακτηριζόμενος και ως «ο ψυχοπαθής με το αλυσοπρίονο» θα απομπευθεί γιατί θα πληρώσει…κεφαλαιακές ανεπάρκειες.

Οι ζυμώσεις στο ελληνικό banking θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές…για διαφορετικούς λόγους.

Πλησιάζει ο καιρός της κάθαρσης στο ελληνικό banking και οι επικείμενες εξελίξεις θα είναι η αρχή μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης σε πρόσωπα του κλάδου. Προσεχώς τα νεότερα.

Υποσημείωση: Αν εκτιμάτε, ότι δεν ξέρουμε τι γράφουμε....απλά κάντε λίγο υπομονή.... Ο σοβαρός και ο Ψυχοπαθής με το αλυσοπρίονο προέρχονται από την ίδια τράπεζα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης