Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΔΥΟ οι προσφορές - από ΟΤΕ και όμιλο εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΟΜ -για το έργο των ευρυζωνικών συνδέσεων στις αγροτικές περιοχές ύψους 161 εκατ. ευρώ

tags :
ΔΥΟ οι προσφορές - από ΟΤΕ και όμιλο εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΟΜ -για το έργο των ευρυζωνικών συνδέσεων στις αγροτικές περιοχές ύψους 161 εκατ. ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Η ένωση εταιρειών Intrakat-Intracom Holdings-Hellas on Line και ο ΟΤΕ κατέθεσαν προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισµού της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύµπραξης για το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδοµών σε Αγροτικές “Λευκές” περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες εκµετάλλευσης – αξιοποίησης των Υποδοµών µε ΣΔΙΤ», του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Π.Ε.Π. «Μακεδονία- Θράκη». 
Ο προϋπολογισµός του έργου ανέρχεται στις 161.077.032 ευρώ.
Δύο ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τελικά προσφορά για το έργο των ευρυζωνικών συνδέσεων στις αγροτικές περιοχές ύψους 161 εκατ. ευρώ: Ο ΟΤΕ και οι εταιρείες του ομίλου της Intrakom δηλαδή κοινοπραξία των Intrakat, Intracom Holdings και Hellas online.

Δεν κατέθεσε προσφορά, όπως αναμενόταν, η κοινοπραξία των ZTE, PCCW και Cyta  Ελλάδος. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση από την Κοινωνία της Πληροφορίας.


Οι υποδομές που θα αναπτυχθούν θα πρέπει να διασυνδέουν τελικούς χρήστες (κατοικίες) σε λευκές περιοχές (οικισμούς του πεδίου εφαρμογής του έργου) με προκαθορισμένα περιφερειακά σημεία συγκέντρωσης. 

Το πλάνο κάνει λόγο για παροχή πρόσβασης μέχρι το 2015 με ταχύτητες της τάξεως των 8 Mbps (λήψη δεδομένων) και 1 Mbps (αποστολή δεδομένων), ενώ στη δεύτερη φάση οι ταχύτητες θα πρέπει να ανέβουν στα 30 Mbps και στα 4 Mbps. H συνολική διάρκεια της σύμπραξης φθάνει τα 17 έτη.

Το μοντέλο επένδυσης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ στηρίζεται στη βάση λογικής DBFO (Design, Build, Finance, Operate),και αφορά ολική δημόσια χρηματοδότηση του κεφαλαιουχικού κόστους.

Οι Ιδιωτικοί Φορείς Σύμπραξης (ΙΦΣ) (έως 3 βάσει του αρχικού σχεδιασμού) που θα επιλεγούν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία (μορφή BOT) και να διαχειριστούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα δημόσιο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης