Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣHΣ καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους - σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣHΣ καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους - σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος
Απόστολος Μάνθος

Ο Γενικός Δείκτης "έχοντας κλείσει απροσδόκητα τα αυτιά του" στις "πτωτικές σειρήνες" της Κριμαίας διέπραξε διαγραμματικά την ανοδική διάσπαση των 1305 μονάδων προσπαθώντας στη συνέχεια να κάνει την υπέρβαση έχοντας ως "leader" τους Πειραιώς, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Τα βραχυχρόνια ανοδικά, όμως, "καύσιμα" φαίνεται -μέχρι τώρα- ότι καταναλώθηκαν με την επαφή της άνω πλευράς του μεσοπρόθεσμου καναλιού, στις 1336 μονάδες, προκαλώντας πιθανότατα ένα καθοδικό "pullback" αμφιβολίας προς το ψυχολογικό όριο των 1300 μονάδων.

Ζητούμενο είναι η ανοδική καταστρατήγηση των 1340 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών για να μπορέσουμε να πούμε ότι πλέον διαγραμματικά βλέπουμε τις 1360 με 1400 μονάδες. Επίπεδα όμως, όπου δύσκολα μπορούν να προσεταιριστούν με ασφάλεια δίχως τη βοήθεια του Τραπεζικού Δείκτη με την ανοδική διάσπαση των 202 μονάδων.

Περαιτέρω αδυναμία του Δείκτη να κατοχυρώσει την ανοδική διάσπαση των 1305 μονάδων θα δημιουργήσει βραχυχρόνια ανασφάλεια και διάθεση για μία καθοδική επαναξιολόγηση της γραμμής στήριξης, που ένωνε τις προηγούμενες τοπικές κορυφές, στις 1280 με 1275 μονάδες.

Επίσης η τελευταία ανοδική κίνηση, που είχε ως εφαλτήριο τις 1220 μονάδες έχει γίνει με τους ίδιους Δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές γεγονός, όπου έχει επιφέρει ένα "overbought" "λαχάνιασμα" στους συγκεκριμένους τίτλους και σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δοκιμάζει στο ημερήσιο chart τιμών τη διαπερατότητα των προηγούμενων υψηλών στις 428 μονάδες κτυπώντας και εδώ όπως και στο Γενικό Δείκτη την άνω πλευρά του μεσοπρόθεσμου καναλιού.

Το θετικό σενάριο συνέχειας επιζητά ημερήσια κλεισίματα πάνω από τη στενή ζώνη των 428 με 432 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών και όχι πέριξ αυτής.

Ειδικότερα εάν στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις ο FTSE25 δεν "δηλώσει με διαγραμματικά εχέγγυα" "πάτημα" πάνω από την προηγούμενη κορυφή του Ιανουαρίου (428,64 μονάδες) θα επιστρέψει με μεγαλύτερη επενδυτική κατοχύρωση κερδών προς την περιοχή στήριξης των 415 με 410 μονάδων.

"Στην αντίθετη περίπτωση, που ο δείκτης καταγράψει ανοδικά κλεισίματα επιβεβαιωμένης διαφυγής θα βάλει ως στόχο την ισχυρή αντίσταση των 455 μονάδων" τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης