Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

DAX: Απαρχή μιας πλαγιοκαθοδικής κυματικής κίνησης - του κ. Απόστολου Μάνθου

tags :
DAX: Απαρχή μιας πλαγιοκαθοδικής κυματικής κίνησης - του κ. Απόστολου Μάνθου

Ο γερμανικός δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης DAX 30 έχει πραγματοποιήσει από τις 7 Μαρτίου ισχυρή καθοδική διάσπαση, στις 9400 μονάδες, του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού του περασμένου Ιουνίου, όταν και ξεκίνησε την πορεία του από τις 7655 έως και τα ιστορικά υψηλά στις 9794 μονάδες.

Διαγραμματικά το γεγονός αυτό είναι αρκετά εμβληματικό, καθώς εγείρει συζητήσεις για πιθανή λήξη της υπάρχουσας ανοδικής τάσης και την απαρχή μιας πλαγιοκαθοδικής κυματικής κίνησης, έχοντας πλέον ως στόχο το ύψος του λογαριθμικού καναλιού στις 8780 μονάδες περίπου με τη ζώνη των 8630 με 8530 μονάδων να παίζει το ρόλο τις πολύ σκληρής περιοχής στήριξης.

Ως αρνητικό στοιχείο λαμβάνουμε και την καθοδική τμήση του απλού κινητού μέσου των 100 ημερών, στις 9200 μονάδες. Η γωνία δε της καθόδου είναι τόσο έντονη, που καλλιεργεί δυνάμεις  - εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες - μέσα από τους ταλαντωτές ορμής μιας  βίαιης βραχυχρόνιας αναστροφής τάσης με κίνηση προς τις 9150 με 9200 μονάδες.

Ζητούμενο φυσικά για τους Bulls είναι η γρήγορη επάνοδος πάνω από το ψυχολογικό όριο των 9000 μονάδων και η μετέπειτα ανοδική τροχοδρόμησή του προς το κρίσιμο επίπεδο αντίστασης των 9255 με 9320 μονάδων.  Διατήρηση του δείκτη κάτω από τις 9100 με 9000 μονάδες για τουλάχιστον πέντε συνεδριάσεις θα ισχυροποιήσει την εναλλαγή της τάσης από ανοδική σε καθοδική.


Πηγή: Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ: Ισχυρή καθοδική διάσπαση του DAX με στόχο τις 8.780 μονάδες

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης