Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: Ιδιαίτερη κρίσιμη ημέρα η χθεσινή για Ελλάδα και Ουκρανία, καθώς στην πρώτη περίπτωση φαίνεται να λήγει η προθεσμία συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας...

Ενώ στη δεύτερη περίπτωση διεξάγεται το παράνομο δημοψήφισμα της Κριμαίας για την απόσχιση από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσία, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η σημαντική διαφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και τη τρόικας για τον τρόπο διανομής μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, σχεδόν δύο μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, παραπέμπει σε μια λύση, εφόσον βέβαια αυτή επιτευχθεί, πολιτικής απόφασης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί για μια ακόμα φορά ότι, η κωλυσιεργία της τρόικας και οι συνεχείς διαφωνίες της με την Κυβέρνηση, για τεχνικού τύπου ζητήματα ήσσονος σημασίας, κινδυνεύουν να εκτροχιάσουν την Ελληνική ανάκαμψη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά το παράνομο δημοψήφισμα της Κριμαίας, η Ρωσία για να επιθυμεί τη διενέργειά του φαίνεται να έχει προεξοφλήσει ένα θετικό αποτέλεσμα περιμένοντας από αυτό μια άτυπη νομιμοποίηση.

Είναι λογικό λοιπόν να υποθέσει κανείς ότι σε περίπτωση που το δημοψήφισμα είναι υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας με τη Ρωσία, θα υπάρξει όξυνση της γεωπολιτικής έντασης και νέες πιέσεις στις Αγορές, χωρίς να μπορεί να κανείς να προεξοφλήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

"Αυτό όμως που μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, είναι οι καθυστερήσεις για την ουσιαστική διευθέτηση του Ελληνικού χρέους είναι πολύ επικίνδυνες...

Γιατί ορισμένες φορές απρόοπτες αρνητικές εξελίξεις μπορεί να ματαιώσουν ή/και να αναβάλλουν θετικές προθέσεις ξένων εταιρών που θα είχαν υλοποιηθεί", αναφέρει ο αναλυτής της Solidus Sec.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης