Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ....

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ....
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: Η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά συνεχίζει να "κρατάει χαρακτήρα" με σημαντικότερη αιτία αυτή του rebalancing της Παρασκευής που έρχεται, εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Μαζί με το rebalancing έχουμε και λήξη των Παραγώγων, που σαν γεγονότα πάντα επηρεάζουν την Αγορά. Εισροές αναμένονται στον Τραπεζικό κλάδο, ενώ ανοίγει και το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ της τράπεζας Πειραιώς.

Φαίνεται πως είναι μία "ιδανική" περίοδος, μιας και η ζήτηση εκ μέρους των ξένων είναι σημαντική για Ελληνικές μετοχές και χρεόγραφα. Στις 27 και 28 Μάρτη ακολουθεί μεγάλο road show στον Λονδίνο με την συμμετοχή 155 διαχειριστών.

Στο μετοχικό μέτωπο οι υπόλοιπες Δεικτοβαρείς μετοχές προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό τους Momentum, ενώ κάποιες από αυτές που ήδη έχουν κάνει νέα υψηλά είχαν σημαντικό ενδιαφέρον στην διόρθωση.

Οι όποιες διορθώσεις στην Αγορά είναι ευπρόσδεκτες και υγεία, ενώ το ενδιαφέρον των ξένων ολοένα και μεγαλώνει σε ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα.

Σίγουρα μπροστά μας έχουμε ακόμα σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις κινήσεις της Αγοράς, αλλά και των εισηγμένων.

Η σημαντική μείωση του δανεισμού αρκετών εταιρειών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αλλαγή των οικονομικών δεδομένων τους, ενώ από την άλλη παραμένει ζητούμενο νη παροχή ρευστότητας από τις Τράπεζες προς τις Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, ο Τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μιας και μπροστά του έχει το rebalancing αλλά και τις ΑΜΚ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης