Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στέργιος Μελαχροινός της Solidus Sec.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στέργιος Μελαχροινός της Solidus Sec.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: Πλησιάζοντας, ο Γενικός Δείκτης προς τις 1380 μονάδες και ο FTSE25 προς τις 445 - 450 μονάδες, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά δείχνει να έχει προεξοφλήσει...


Την πρόσφατη συμφωνία Κυβέρνησης - τρόικας, την κεφαλαιακή ενίσχυση των συστημικών Τραπεζών, το αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα, την πιθανή δοκιμαστική έξοδο της Χώρας στις Αγορές και την πιθανολογούμενη αναβάθμιση από την Standard and Poor΄ς, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε αρνητική έκπληξη, από το οικονομικό, ή το πολιτικό περιβάλλον, ή ακόμα και από τις διεθνείς εξελίξεις, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια Αγορά.

Από την άλλη και κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, παρατηρείται μεταφορά κεφαλαίων από μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, προς το Τραπεζικό ταμπλό, λόγω και του rebalancing στον δείκτη FTSE Europe.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., η Αγορά παραμένει σε ανοδικό momentum, όμως σαν επικρατέστερο σενάριο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι αυτό των αναδιαρθρώσεων από τα ενεργά χαρτοφυλάκια που θα κινηθούν σε ελκυστικότερες αποτιμήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, τα ξένα χαρτοφυλάκια θα πάψουν να "αγοράζουν χώρα" και θα κατευθυνθούν προς λιγότερο "απαιτητικές", επενδυτικά, επιλογές.

Η αγορά μετά τo πρόσφατo ράλι αφομοιώνει τα νέα τεχνικά επίπεδα, καθώς διέσπασε τη ζώνη των 1.350 μονάδων και βρίσκεται σε διαδικασία κατοχύρωσης της ζώνης των 1.360 - 1.370 μονάδων...

Και βεβαίως, με άμεση προοπτική τις 1.400 ή ακόμη και την ζώνη των 1.425 μονάδων που οριοθετούνται τεχνικά αλλά και ψυχολογικά σημεία αντίστασης.

Ο ορατός στόχος της αγοράς θα είναι οι 1425 μονάδες... ωστόσο βραχυχρόνια στενεύουν τα περιθώρια για σημαντική περαιτέρω άνοδο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης