Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

EXAΕ: Ανακοινώνει αποτελέσματα μετά την λήξη της συνεδρίασης...

tags :
EXAΕ: Ανακοινώνει αποτελέσματα μετά την λήξη της συνεδρίασης...
ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη 6,2 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 προβλέπει η IBG, σε έκθεση με ημερομηνία 18 Μαρτίου στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο 10 ευρώ.

Mετά τα θετικά επακόλουθα από την ένταξη στις αναδυόμενες του MSCI, και με την αύξηση 108% του μέσου ημερήσιου τζίρου στα 138 εκατ. ευρώ από 66 εκατ. ευρώ στο 2012.

Τα κέρδη θα ανέλθουν σε 6,2 εκατ. ευρώ έναντι των 3 εκατ. ευρώ του 2012. Τα EBITDA 7,2 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα θα ανέλθουν στα 13,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 47% σε ετήσια βάση. 

Η IBG προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 22% σε ετήσια βάση, καθώς την περασμένη χρονιά υπήρξε επιβάρυνση 1,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 

Όσον αφορά τη διανομή μερίσματος, αναμένει ότι θα προτείνει μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή κεφαλαίου 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται πως η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

----------------------------------------------

ΕΧΑΕ(σχόλιο Μάνου Χατζ.): : Ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης. Το περυσινό τέταρτο τρίμηνο ήταν εντυπωσιακό καθώς μέσα στον περυσινό Νοέμβριο έλαβε χώρα η ανακατάταξη της ελληνικής αγοράς στις αναδυόμενες από τον MSCI...

Εξέλιξη που μόνο στην συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου έφερε τζίρο 973 εκατ. ευρώ, όσο περίπου έκανε όλο τον Αύγουστο η Ελληνική αγορά. Τα καλά νέα ωστόσο συνεχίζονται και το 2014 καθώς αναμένονται επιπλέον εισροές εσόδων από τις προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

ΕΧΑΕ(Ι): Για κάθε ένα δισεκατομμύριο ευρώ αύξησης η ΕΧΑΕ εισπράττει περίπου ένα εκατ. ευρώ ενώ και από την διαπραγμάτευση των μετοχών θα υπάρξει όφελος αφού το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά ελεύθερη  διασπορά η οποία συνήθως έχει θετικό αντίκτυπο στην συναλλακτική κίνηση της αγοράς.

Θεωρητικά τα έσοδα της ΕΧΑΕ από τον δεύτερο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα προσεγγίσουν τα 7 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα παράπλευρα οφέλη από την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

ΕΧΑΕ(ΙΙ): Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός της αύξησης των τζίρων στο α’ τρίμηνο κατά 71% τότε και η φετινή χρήση έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Το ανθηρό ταμείο των 160 εκατ. ευρώ υπόσχεται δυνατό μέρισμα πολύ υψηλότερο από τα περυσινά 9 λεπτά.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης