Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

Η αδυναμία πιστοποίησης της διάσπασης των 1360 μονάδων για πάνω από τρεις θετικές συνεδριάσεις έχει προκαλέσει στον Γενικός Δείκτη ένα καθοδικό retracement προς τη κρίσιμη περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 1325 με 1320 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Επίπεδο, όπου εάν διαρραγεί καθοδικά με ισχυρό τζίρο συναλλαγών, θα ανοίξει το δρόμο κατάβασης προς τις διαδοχικές στηρίξεις των 1305, 1280 και 1265 μονάδων. Χαρακτηριστική είναι εδώ και μέρες η αίσθηση κόπωσης της Αγοράς με τα καλά νέα να "καίγονται" γρήγορα και πέριξ των 1350 με 1380 μονάδων, ενώ υπάρχει διάχυτη και μια μερική προεξόφληση σε επερχόμενες αναβαθμίσεις οίκων αξιολόγησης μιας και έχουν προβληθεί ιδιαιτέρως από τον επενδυτικό τύπο.

Όσο δε, παραμένει ο Γενικός Δείκτης χαμηλότερα των 1360 μονάδων δίχως το κατάλληλο καταλύτη επιτυχημένης ανοδικής διαπέρασης του ψυχολογικού ορίου των 1400 μονάδων τόσο η αναμονή από τους επενδυτές θα "βαραίνει τα χέρια τους", καθώς ο χρόνος αρχίζει και μετράει αντίστροφα προς τις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αρκετά εβδομαδιαία διαγράμματα Δεικτοβαρών τίτλων, όπου εμφανίζουν αρνητικές καθοδικές αποκλίσεις σε σχέση με τις ανάλογες διαδοχικές ανοδικές τοπικές κορυφές. Τεχνικό γεγονός, όπου εάν δεν αναιρεθεί, μας προϊδεάζει για ένα πιθανό επερχόμενο "κατέβασμα" χαμηλότερα των 1280 μονάδων.

Πάνω στα κρίσιμα επίπεδα στήριξης των 428 με 424 μονάδων λαμβάνει τιμές ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δοκιμάζοντας την ανοδική συνοχή του καναλιού, που διέπει τον δείκτη από τα τέλη Ιανουαρίου. Επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση του καναλιού, στις 424 μονάδες, θα δημιουργήσει συνθήκες καθοδικής κίνησης προς τη ζώνη στήριξης των 415 με 410 μονάδων.

Η διακράτηση του σχηματιζόμενου καναλιού θα πρέπει να γίνει με ανοδική ανάταση προς τις 440 μονάδες και όχι με την υπάρχουσα πλάγια αδύναμη κίνηση, καθώς θα εγείρει περαιτέρω τεχνικές συζητήσεις αδυναμίας προσθέτοντας πόντους στην εκδήλωση μιας έντονης πτωτικής κίνησης προς τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 414 μονάδες περίπου.

Έντονη είναι πάντως και εδώ η βούληση κατοχύρωσης κερδών, με τη "περίεργη" στροφή κάποιων μεγάλων Αμερικανικών οίκων (BofA , Citi) ως προς τα περιθώρια περαιτέρω βραχυχρόνιας ανοδικής πορείας να δημιουργεί επενδυτικό "alert" σε επιλεγμένους υπεραγορασμένους τίτλους, τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης