Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης
"Συνεδρίαση για δύο, η σημερινή, στον απόηχο των επιτυχημένων ιδιωτικών τοποθετήσεων από ξένους επενδυτές σε Alpha Bank και Πειραιώς, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την μερίδα του λέοντος που απέσπασαν οι δύο Τραπεζικοί τίτλοι και τα warrants των δύο Τραπεζών, σε ενδιαφέρον και συναλλαγές" αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Το warrant και η μετοχή της Alpha Bank κινήθηκαν έντονα ανοδικά λόγω του χαμηλού discount, της υψηλής υπερκάλυψης και της μη δυνατότητας συμμετοχής σε εγχώριους επενδυτές, ενώ διαμετρικά αντίθετη πορεία ακολούθησε ο τίτλος της Πειραιώς, σε σχέση με το warrant της Τράπεζας.

Η επιτυχής κατάληξη των ΑΜΚ για Alpha Bank και Πειραιώς, μπορεί να θεωρηθεί "ψήφος εμπιστοσύνης" των ξένων χαρτοφυλακίων για την Ελληνική οικονομία και τις Ελληνικές Τράπεζες, εξέλιξη που αναμένεται να βοηθήσει το μεσοπρόθεσμο ανοδικό momentum, την ώρα που οι παρουσιάσεις των Ελληνικών Τραπεζών στο εξωτερικό (Εθνική) συνεχίζονται.

Από την άλλη, εντείνεται η ροή των αποτελεσμάτων χρήσης 2013, που δεν αποκλείεται να αποτυπωθούν στο ταμπλώ τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Βραχυπρόθεσμα και εν όψει δύσκολων ψηφοφοριών στην Βουλή, αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα, χωρίς να αλλάζει η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, για τον Γενικό Δείκτη, οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1318 και 1280 μονάδες, ενώ ισχυροποιείται η ζώνη αντίστασης στις 1380 - 1400 μονάδες, ανοδική διάσπαση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης