Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Τελικά θα γίνει τίποτα με...''δαύτους'';

tags :
Χ.Α.: Τελικά θα γίνει τίποτα με...''δαύτους'';

Στο Σχέδιο Νόμου που είχε κατατεθεί στη Βουλή για την Εταιρική Διακυβέρνηση αναφέρονταν και τα εξής σχετικά...

«Τίθεται ως θεμελιώδης αρχή η υποχρέωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου να επιδιώκουν την ενίσχυση της οικονομικής αξίας και αποδοτικότητας της εταιρείας, αλλά και των μετοχών.

Η υποχρέωση είναι διττή. Τα μέλη του δ.σ. δεν πρέπει να επιδιώκουν μόνο την άνοδο της εσωτερικής αξίας της μετοχής αγνοώντας την χρηματιστηριακή...

ΚΙ αυτό γιατί μπορεί να αποβεί σε βάρος εταιρειών που επιδιώκουν χρηματοδότηση μέσω της αγοράς.

Αντίστοιχα, τα μέλη του δ.σ. δεν πρέπει να επιδιώκουν μόνο την βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της αξίας της μετοχής, όταν αυτή δεν αντανακλά την οικονομική αξία της επιχείρησης, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της τιμής της».

ΚΑΙ έρχεται ξανά στην επιφάνεια και το θέμα των αμοιβών των δ.σ. και των μεγαλομετόχων, που φυσικά πρόκειται περί σάρκας μίας. Ζημίες επί ζημιών, ανυπαρξία κερδών και όμως οι αμοιβές αντί να μικραίνουν μεγαλώνουν(!).

ΧΘΕΣ χαρακτηριστικά παρατηρήσαμε κάποιους να... Χαιδεύουν τους εαυτούς τους, με αμοιβές 1,8 εκατ. ευρώ (στα ύψη -εν τω μεταξύ- ξανά οι ζημίες της εταιρείας τους...), όταν η κφση της εταιρείας τους είναι μόλις 4,5 εκατ.(!).

ΕΝΩ οι της... Διαστημικής εταιρείας κατέρριψαν το δικό τους ρεκόρ με αμοιβές 1,5 εκατ. ευρώ(!!). Και η μετοχή τους δεν κάνει πράξη στο ταμπλό, επί καθημερινής βάσης(!). Ούτε καν έχουν το φιλότιμο να ξοδέψουν μερικά ψιλά για χάρι της...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης