Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Kleemann Hellas: Επανακάμπτει δριμύτερη, υψηλές βλέψεις...

tags :
Kleemann Hellas: Επανακάμπτει δριμύτερη, υψηλές βλέψεις...
ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ & ΤΖΙΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ KLEEMANN

Με αύξηση των κερδών προ φόρων του Ομίλου από 2,5 εκ € σε 5,6 εκ € και βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο περιθωρίων, έκλεισε η χρήση του 2013 για τον Όμιλο της KLEEMANN.
http://www.kleemann.gr/templates/kleemann/images/logo.png

Η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του 2013 ο Όμιλος να έχει παρουσία σε περισσότερες από 92 χώρες και να παρουσιάζει αύξηση των διεθνών πωλήσεων 8% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, το ποσοστό των διεθνών πωλήσεων ανέρχεται πλέον σε 82% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 78% το 2012.

Πιο συγκεκριμένα σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 94,8 εκ € από 92,3 εκ € το 2012, αυξημένος κατά 2,7%. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 34,4% από 31,0% το προηγούμενο έτος. Η βελτίωση αυτή προήλθε από την επιτυχή εφαρμογή στρατηγικών μείωσης κόστους που υλοποιούνται τη τελευταία διετία, την αύξηση της παραγωγικότητας και την συνεχή εξωστρεφή παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Τα κέρδη μετά από φόρους και τα μη ελεγχόμενα δικαιώματα διαμορφώθηκαν σε 0,9 εκ € από -78 χιλ € το προηγούμενο έτος ενώ το EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 9,0 εκ € από 5,7 εκ € το 2012.

Περαιτέρω, ο Όμιλος παρουσιάζει εξαιρετική κεφαλαιακή διάρθρωση έχοντας θετικές καθαρές λειτουργικές ροές ύψους  11,9 εκ €. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα διαθέσιμα είναι υψηλότερα των δανείων με τον καθαρό δανεισμό να είναι -4,9 εκ €, επίδοση που δείχνει την χρηματοδοτική αυτάρκεια του Ομίλου. Παράλληλα, ο συνολικός δανεισμός είναι μειωμένος κατά 6,6 εκ € σε σχέση με το κλείσιμο του 2012. Τα ίδια κεφάλαια είναι σχεδόν διπλάσια των υποχρεώσεων με το δείκτη ιδίων προς ξένα να ανέρχεται σε 1,96 αντικατοπτρίζοντας την περιορισμένη έκθεση του Ομίλου, την υγιή οικονομική του πορεία και διασφαλίζοντας την λειτουργική του ανάπτυξη στο μέλλον.

Η διοίκηση για το 2014 προσβλέπει σε ακόμη πιο βελτιωμένες επιδόσεις και την διατήρηση της υψηλής ρευστότητας του ομίλου, διατηρώντας ως βασικό άξονα τη διεθνή εξάπλωσή του και την διείσδυσή του σε όλες τις αγορές που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης