Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.:Η παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και οι αρμόδιοι...

tags :
Χ.Α.:Η παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και οι αρμόδιοι...
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Πολύ κακό πράγμα η παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και οι αρμόδιοι ενώ βλέπουν ότι τους παρακάμπτουν οι εταιρείες αγνοώντας τις κείμενες διατάξεις, εν τούτοις δεν τις ανακαλούν στη τάξη.

Φυσικά και αναφερόμεθα στα Δελτία Τύπου των εταιρειών που ωραιοποιούν ή προσπαθούν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις, που δεν συμμαζεύονται ούτε μπορούν ποτέ να αντιστραφούν στο θετικότερο.

Έχεις μπροστά σου την συνοπτική κατάσταση και σταυροκοπιέσαι με αυτά που επιλέγουν προκειμένου να τα εμφανίσουν στο δελτίο τους.

Με αρκετές φορές π.χ. να σου πασσάρουν σαν λογιστική αξία ανά μετοχή ή σαν ίδια κεφάλαια - καθαρή θέση αυτήν της μητρικής εταιρείας, πριν την αφαίρεση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας(!).

ΕΔΩ που τα λέμε, αυτό είναι ένα πολύ μικρό παράπτωμα μπροστά στη συνεχιζόμενη αφαίμαξη των οικονομικών μεγεθών των εταιρειών με τις απίστευτα προκλητικές αμοιβές που επιβραβεύουν στους εαυτούς τους τα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Και τα οποία φυσικά τυγχάνουν να προέρχονται από τις τάξεις των μεγαλομετόχων τους.

Δεκάδες είναι αυτές οι περιπτώσεις και κανείς δεν συγκινείται επί σειράν ετών προκειμένου να βάλει μία κάποια τάξη σε αυτό το συνοθύλευμα επιζήμιων τακτικών και πράξεων εις βάρος πάντα του μικρομετόχου επενδυτή... 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ εταιρείες στις οποίες οι μεγαλομέτοχοι έχουν αφαιμάξει δεκάδες εκατ. ευρώ στη διάρκεια της τελευταίας 5-6ετίας, μη σεβόμενοι τίποτα και κανένα ''Θεό''. Και συνεχίζουν να αλωνίζουν εντελώς ανενόχλητοι. Αυτά τα ολίγα για σήμερα,,

ΑΛΛΑ φυσικά και θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία - αναφορές ευθύς ως ολοκληρώσουμε την ανάγνωση - μελέτη των οικονομικών εκθέσεων χρήσης 2013. Εν τω μεταξύ ''μπήκαμε'' αισίως στο β΄τρίμηνο της τρέχουσας...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης