Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ:  Ο Γενικός Δείκτης μετά την επιτυχή δοκιμασία στη στήριξη των 1305 μονάδων προσπαθεί στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις να υφαρπάξει ανοδικά ότι απώλεσε καθοδικά στις 21 Μαρτίου (υψηλό:1365 / χαμηλό:1329), επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για την συνέχεια είναι η δυναμική αντιπαράθεση με την περιοχή αντίστασης των 1364 μονάδων, καθώς θα καθορίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία του Δείκτη.

Ενώ η μεν ανοδική διάσπαση θα βάλει τις βάσεις για το όριο των 1400 μονάδων, η "νωχελική" επίσκεψη του Γενικού Δείκτη πέριξ της ζώνης των 1350 με 1360 μονάδων θα προκαλέσει ένα νέο καθοδικό "pullback" προς τις 1305 μονάδες εν αναμονή του κατάλληλου καταλύτη ανοδικής εφόρμησης.

Καταλύτης ο οποίος μπορεί να είναι και η επιστροφή της Χώρας στις Αγορές με την άμεση έκδοση 5ετές ομολόγου με χαμηλό επιτόκιο δανεισμού.

Μέσα σε ένα ιδιότυπο βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι λαμβάνει τιμές ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχοντας βάλει ως στόχο την επαναφορά του πάνω από τις 440 μονάδες. Θεμιτή είναι η επιτάχυνση της υπάρχουσας ανοδικής τάσης με την κατάλληλη ποιότητα "ανοδικών καυσίμων" για την "αρπαγή" των υψηλών στις 445 μονάδες.

Στον αντίποδα η καθοδική τμήση του καναλιού στις 430 μονάδες και η παραμονή κάτω από εκεί, θα προκαλέσει νευρικότητα και ρευστοποιήσεις από τα λεγόμενα "γρήγορα" χαρτοφυλάκια, στοιχείο όπου μπορεί να οδηγήσει εκ νέου τον δείκτη σε μια καθοδική επαναξιολόγηση της περιοχής στήριξης των 420 μονάδων.

Σε αυτό το σημείο που στέκεται η Αγορά, θα πρέπει να "πατήσει" και να διαφύγει ανοδικά ξεφεύγοντας από τη ζώνη διαπραγμάτευσης των 420 με 445 μονάδων, καθώς η περαιτέρω "κωλυσιεργία" αποδυναμώνει το υπάρχον ανοδικό κύμα του περασμένου Ιανουαρίου...

Εγείροντας θέμα για τη πιθανή αποτύπωση ενός σχηματισμού "Head & Shoulders" με "neckline" τις 419 μονάδες, τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης