Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ....

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ....

OI EIΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: H τεχνική ανάλυση για άλλη μία φορά είχε δίκιο έναντι των καλών νέων που η Αγορά είχε λίγο ή πολύ προεξοφλήσει, ενώ σημαντικά βοήθησε και η άσχημη εικόνα των ξένων Αγορών, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Η Ελλάδα βγήκε στις Αγορές μετά από 4 χρόνια αποχής με το κουπόνι στο 4,75% παρόμοιο με εκείνο της Πορτογαλίας στην πρώτη της έξοδο.

Η Μεγάλη εβδομάδα που ξεκίνησε φαίνεται να έχει σημαντικό volatility, ενώ μην ξεχνάμε πως περιμένουμε τόσο το rebalancing της Τράπεζας Πειραιώς όσο και την ανακοίνωση για νέο ομολογιακό της ΑLPHA Bank, ενώ φαίνεται να προκύπτει και ΑΜΚ για την Εθνική.

Στην περίπτωση της Εθνικής, οι τελευταίες συνεδριάσεις απομακρύνουν το ενδεχόμενο μίας επιτυχημένης κάλυψης πάνω από το strike της ΑΜΚ στο 4,29 με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικό dilution στους παλαιούς μετόχους σε μία τέτοια περίπτωση.

Από την άλλη η Αγορά αναμένει τους όρους για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, κάτι που θα κρίνει την βραχυπρόθεσμη εικόνα της μετοχής.

Θυμίζουμε πως κατώτερο σημείο είναι αυτό του 0,30 ευρώ, ενώ όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο τόσο πιο θετικό θα είναι για τους υφιστάμενους μετόχους.

Θυμίζουμε πως ΔΕΗ και Μυτιληναίος, πιθανότατα, ακολουθούν με ομολογιακές εκδόσεις και σημαντικά κουπόνια και πλέον φαίνεται πως η Αγορά ομολόγων έχει αντικαταστήσει τον αδύναμο ακόμα Τραπεζικό κλάδο.

Το χαμηλό επιτόκιο που πετύχαμε με την πρώτη έξοδο στις Αγορές, δεν έχει να κάνει μόνο με τις ανάγκες μας αλλά και το τι συμβαίνει τόσο στον δανεισμό μας από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια, με την απόδοση να έχει βρεθεί πέριξ του 3%...

Αλλά και από την συνεχή μείωση επιτοκίων σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων που θυμίζουμε πως πέρυσι ξεκίνησαν με απόδοση κοντά στο 9% και πλέον είναι κοντά στο 6%.

Αυτό συνάμα βοηθάει και τις ίδιες τις Τράπεζες και το κόστος στα επιτόκια που προσφέρουν, μιας και κάθε μονάδα βάσης που χάνεται είναι σημαντική ανάσα για αυτές.

Ουσιαστικά η έξοδός μας στις Αγορές μπορεί να είναι η απαρχή μιας καλυτέρευσης της οικονομίας, κάτι που ακόμα δεν έχει φανεί, παρόλα αυτά έτσι συνηθίζεται να είναι η σειρά των γεγονότων, μετά από μία τέτοια κατάσταση που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Το 2014 μπορεί να είναι περισσότερο μία χρονιά μετοχών και όχι δεικτών.

Καλό θα ήταν να περιμένουμε τις εξελίξεις τεχνικά και να τοποθετηθούμε με ένα έγκυρο αγοραστικό σήμα, σε ημερήσια βάση, τουλάχιστον αυτοί που κινούνται πιο βραχυπρόθεσμα στην Αγορά.

Στις 23 Απρίλη είναι η ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα ανοίξει και η συζήτηση για τον τρόπο που το χρέος θα γίνει βιώσιμο, υπενθυμίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

(Από την σημερινή κάλυψη της αγοράς του Θαν. Σταυρόπουλου στο Euro2day.gr)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης